Dermatita este o afecțiune de ordin dermatologic care se manifestă prin inflamarea și roșeața pielii. Ea poate avea diverse cauze și are loc în mai multe forme. Dermatita atopică(eczema) este frecvent întâlnită, în special la copii, dar și adulți. Aceasta nu trebuie confundată, însă, cu dermatita seboreică. În continuare, poți afla mai multe informații despre dermatită.
În acest articol vei citi despre câteva măsuri pe care le poți lua pentru a menține casa curată și igienizată, ce ustensile și produse de curățenie îți sunt necesare să cureți anumite suprafețe, și care sunt efectele benefice ale curățeniei asupra sănătății.
Un ten impecabil este preocuparea multora dintre noi. Apelăm la diverse metode de înfrumusețare care să ne păstreze luminozitatea, fermitatea și catifelarea pielii feței, însă, uneori, oricât de multă grijă am avea de tenul nostru, putem întâmpina diverse probleme. Porii dilatați este una dintre acestea. Dacă te confrunți cu un ten cu pori dilatați, există numeroase remedii pentru a scăpa de această afecțiune. Astăzi dedicăm un întreg articol cauzelor, simptomelor, tratamentelor și prevenției porilor dilatați.
Pielea uscată (sau xeroza cutanată, în termeni medicali) nu reprezintă un motiv de îngrijorare din punct de vedere medical, însă ea este o preocupare estetică a multor persoane. În plus, poate crea disconfort și poate favoriza apariția ridurilor.
Perioada rece a anului aduce o serie de schimbări semnificative pentru pielea noastră. Frigul și vântul se numără printre inamicii pielii, generând o mulțime de efecte nedorite. Toamna și iarna rozaceea devine mai persistentă, iar tenul tinde să se exfolieze. Pentru a-i oferi o îngrijire corespunzătoare tenului e important să cunoști tipul pielii tale. Există multe diferențe între pielea uscată și cea deshidratată, diferențe pe care trebuie să le știi pentru a găsi cele mai bune soluții pentru întreținerea corectă a pielii tale.
Acneea te poate lua prin surprindere indiferent de vârstă, așa că trebuie să fii pregătită pentru a o combate. Aceia dintre noi care se confruntă cu leziunile provocate de acnee știu cât de inestetice pot fi acestea. Coșurile și punctele negre pot să ne amenințe frumusețea tenului din mai multe cauze.
Apariția unor pete maronii pe piele poartă numele de melasmă. De asemenea, acestea sunt cunoscute și drept cholasmă și reprezintă, de fapt, o hiperpigmentare a pielii. Hiperpigmentarea apare ca un efect al activității intense desfășurate la nivelul melanocitelor, adică al celulelor care produc melanina, pigmentul natural al pielii.
Vitamina C este cea la care apelezi atunci când ai răcit sau când vrei să îți consolidezi sistemul imunitar. În ultimul timp, însă, aceasta este apreciată tot mai mult pentru beneficiile pe care le oferă tenului. Prin acțiunea sa, vitamina C este un aliat de nădejde al epidermei, protejând-o împotriva radicalilor liberi și radiațiilor UV. În plus, miraculoasa vitamină oferă luminozitate pielii și redă pielii aspectul tineresc. Descoperă în continuare și mai multe dintre beneficiile pe care le are vitamina C pentru ten.
Ca în fiecare an de Black Friday suntem pregătiți să te surprindem cu oferte de preț senzaționale la produsele tale preferate! În perioada 15-21 noiembrie te bucuri de reduceri de până la 50% la cosmeticele selecționate, oferta fiind valabilă atât pe site-ul nostru, cât și în rețeaua magazinelor de brand Farmec și Gerovital. Află mai multe despre surprizele pe care ți le-am pregătit în campania de Black Friday în 2019!
Apariția, la nivelul scalpului, a unor cojițe de culoare albă este confundată adesea cu mătreața. În realitate, cauzele acestora sunt multiple. Cu toate că există simptome asemănătoare între cele două condiții ale scalpului, între mătreață și uscăciune există mai multe diferențe ce trebuie menționate.
Așadar, prin ce se disting cele două?