Meniu companie

Adolescenții cu Farmec poartă tenul curat și sănătos

În perioada liceului punem foarte mult accent pe modul cum arătăm și cum ne prezentăm în fața celorlalți. Este momentul în care ne descoperim mai multe aspecte ale frumuseții, ceea ce ne face să avem grijă tot mai mult de felul în care arătăm.

Adolescența este o perioadă deosebit de frumoasă, dar care presupune multe provocări pentru care trebuie să fim informați și pregătiți, astfel încât să facem cele mai bune alegeri. 

Un ten sănătos presupune o rutină zilnică de îngrijire, cu produse echilibrate, adaptate fiecărui tip de ten.

1. Primul pas spre un ten sănătos este: Demachierea

Încă de la vârsta de 16 ani curățarea feței reprezintă o etapă importantă. Indiferent dacă ați folosit sau nu machiaj (fard, rimel etc), curățarea tenului este obligatorie atât dimineața cât și seara.

a) Tenul normal are nevoie de produse cu o textură ușoară, care să îi mențină echilibrul și calitățile. Astfel îl demachiem cu Apă micelară o soluție de curățare blândă care menajează bariera protectoare a pielii și curăță delicat.
Recunoști un ten normal prin lipsa porilor dilatați și pete pigmentare, un aspect uniform și echilibrat din punctul de vedere al secreției de sebum.

b) În schimb un ten gras sau mixt are nevoie de produse matifiante, astringente care să reducă excesul de sebum. Pentru aceste tipuri de ten este indicat un Gel spumant purifiant. Pentru zona din jurul ochilor insa, iti recomandam un demachiant delicat, de exemplu Apa micelara.

Un ten gras îl recunoști după tendință de luciu permanent, cauzată de un dezechilibru al glandelor sebacee, care secretă o cantitate prea mare de sebum, pe când tenul mixt prezintă doar anumite zone care se îngrașă, modificându-și aspectul: bine-cunoscuta zonă T (care cuprinde trio-ul frunte-nas-bărbie) este principala zonă care îl dă de gol.

2. În procesul de îngrijire nu trebuie să sărim peste hidratarea tenului.
Tenul normal se înțelege de minune cu cremele hidratante nutritive, îmbogățite cu vitamine sau extracte naturale, cu textură ușoară, precum Crema nutritivă multivitamine.
Pentru tenul gras sunt ideale cremele cu acțiune matifiantă, dar și hidratantă pentru redobândirea echilibrului. În acest caz crema matifiantă este alegerea ideală. O îngrijire corectă a tenului mixt include două creme, pe zona T se aplică crema matifiantă, iar pentru restul tenului se aplică Crema hidratantă.

3. Săptămânal folosește o mască. Supus unui stres continuu pe parcursul săptămânii (poluare, praf, machiaj) tenul are nevoie de un repaus. Aplică o mască la final de săptămână care să revigoreze și hidrateze tenul.

Tenul acneic

Nu putem să vorbim de adolescență fără să aducem în discuție lupta multora dintre noi cu acneea. Principala problemă a apariției imperfecțiunilor este incapacitatea pielii de a respira normal: porii sunt astupați, iar sebum-ul secretat de glande rămâne sub primele straturi de piele. Produsele care acționează eficient în acest caz sunt cele hipoalergenice, pe bază de zinc, acid salicilic sau alte ingrediente capabile să regleze producția de sebum și respirația pielii.

Statisticile spun că mai mult de 90% dintre adolescenţi vor suferi la un moment dat de acnee iar, pe lângă o alimentaţie sănătoasă, odihnă și igiena feţei, armele pe care le avem la dispoziție sunt produsele antiacneice recomandate în perioada adolescenței.

O schemă de întreținere adecvată tenului acneic presupune curățarea tenului atât dimineața cât și seara cu produse sub formă de gel spumant. Acestea ajută la curăţarea şi eliberarea porilor şi stimulează procesele de reînnoire celulară.

Tonifierea se realizează imediat după curățarea tenului. O variantă este fluidul purifiant care prin proprietăţile astringente, acidul lactic şi lactatul de sodiu ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii şi la curăţarea porilor.

Crema pe care urmează să o aplici după demachiere și tonifiere este una care să trateze problematica tenului acneic. Este util să reducă excesul de sebum și să aibă un efect calmant și cicatrizant, de exemplu crema gel sebum control.
Cremele din această listă sunt alegerea potrivită pentru tratarea acneei.

Inapoi la lista de articole

Cuprins