Meniu companie

Ai mâinile uscate? Află cum să le îngrijești!

Pielea uscată poate fi o consecință a mai multor factori. Alimentația necorespunzătoare, predispoziția genetică, lipsa unei rutine de îngrijire potrivite sau diverse afecțiuni dermatologice pot favoriza uscarea excesivă a pielii.
Atunci când vorbim despre mâinile uscate, temperaturile scăzute vin în completarea acestei liste de cauze, la fel ca și utilizarea frecventă a unor substanțe care irită pielea sau spălarea cu apă fierbinte.

Indiferent de sursa care produce uscarea mâinilor, acestea au nevoie de o îngrijire aparte pentru ca pielea să-și recapete hidratarea și fermitatea.

8 semne ale deteriorării pielii mâinilor

Atunci când pielea de pe mâini suferă, vei sesiza mare parte dintre următoarele simptome:

Senzație de piele ”care strânge, sesizabilă deseori după duș sau după înot;

  • Textura aspră a pielii;
  • Prurit (mâncărime);
  • Piele ternă;
  • Riduri fine;
  • Scuame;
  • Roșeață;
  • Crăpături

Mâinile crăpate pot fi tratate acasă, prin diverse metode pe care le vom prezenta în continuare. Însă, dacă aceste simptome persistă, dacă apar răni deschise care sângerează sau dacă uscăciunea și mâncărimea creează probleme cu somnul, este recomandat consultul unui medic de specialitate.

Pe farmec.ro regăsești o varietate de creme de mâini care pot trata aceste probleme.

Hidratează mâinile intens

Primul pas pentru a trata mâinile crăpate este să aplicăm produse intens hidratante, dedicate acestei zone a corpului. Cremele și măștile pentru mâini împiedică evaporarea apei și menține pielea moale și catifelată. Desigur, astfel de cosmetice pot fi utilizate chiar înainte ca semnele de uscăciune să-și facă simțită prezența.

Ia în calcul că și unghiile și cuticulele au nevoie de hidratare. Sfatul nostru este să porți cu tine în poșetă o cremă de mâini, la fel și în geanta de sală. Optează pentru produse care conțin uree, glicerină sau acid hialuronic, agenți activi hidratanți. La rândul lor, extractul de aloe vera sau alanoina au proprietăți calmante și sunt folosite adesea în loțiunile pentru hidratarea mâinilor.
De asemenea, în special pentru sezonul rece sunt preferate cremele cu textură grasă, care formează o barieră de protecție împotriva agresiunii factorilor externi. În schimb, pe timpul verii este necesară o cremă de mâini cu factor de protecție. Aceasta va preveni îmbătrânirea pielii, proces favorizat de acțiunea razelor UV.

În general, produsele de îngrijire special concepute pentru pielea uscată sunt foarte bogate în emolienți și agenți de hidratare. O altă recomandare utilă pentru a preveni uscarea mâinilor este să alegi o cremă fără parfum, un produs care ține departe iritațiile.

Evită folosirea apei fierbinți

Apa fierbinte usucă pielea, motiv pentru care e recomandat să o eviți dacă te confrunți cu mâini uscate sau crăpate. Folosește mai degrabă apă călduță, șterge-te cu un prosop moale și aplică, mai apoi, o cremă hidratantă. Pentru a stimula absorbția cremei hidratante, poți apela la următorul truc: după aplicarea sa, poartă mănuși pe mâini timp de 30 de minute. Poți face acest lucru seara, atunci când ai terminat toate activitățile gospodărești, pentru a evita spălarea repetată a mâinilor.

Pentru spălarea mâinilor uscate, asigură-te că ai la îndemână și un săpun hidratant. Dacă pielea ta prezintă scuame, poți folosi un săpun care exfoliază blând. De preferat este să alegi un săpun lichid.

Pielea mâinilor este expusă unor factorii care îi pot deteriora aspectul și textura. Ține cont de sfaturile noastre și scapă de simptomele mâinilor uscate!

Inapoi la lista de articole

Cuprins