Meniu companie

Căderea parului – cauze, tratament și produse recomandate

Căderea părului – cauze

Motivele care duc la căderea părului pot fi multiple. În momentul în care observi căderi masive de păr cauza poate fi o boală, un tratament medicamentos necorespunzător, o dietă alimentară deficitară, etc. Iată câțiva factori importanți care pot provoca pierderea părului!

Moștenirea genetică – Dacă observi că se manifestă în mod treptat căderea părului și devine tot mai evidență în câțiva ani, cauza căderii poate fi moștenirea genetică. Primele semne vizibile apar încă de la vârstă de 20 – 30 de ani;

Dietă alimentară deficitară – O altă cauză responsabilă de căderea părului este dietă alimentară necorespunzătoare. Un regim alimentar sănătos trebuie să includă vitamine, minerale și proteine, în caz contrar, strictețea dietelor poate duce la căderea părului în exces;

Vârsta – Subțierea, dar și căderea părului se observă și o dată cu înaintarea în vârstă. Însă, într-o proporție de până la 40% procent valabil în cazul femeilor, cât și a bărbaților, cauzele nu țin doar de vârstă, ci și de nivelul de hormoni și factorul genetic;

Instrumente de coafat – Sunt obiceiuri precum: întinderea părului cu placă, folosirea frecvența a uscătorului de par sau utilizarea șampoanelor nepotrivite, care pot provoca pierderea podoabei capilare;

Factori externi – Poluarea atmosferică, clorul din piscinele exterioare sau expunerea prelungită la razele UV pot duce la pierderea firelor de par într-un număr cât mai mare.
 

Carențe care duc la căderea părului

Carența de fier – printre alimentele bogate în fier recomandăm: spanac, rucola, năut, linte, gălbenuș de ou, ficat de pasăre, carne roșie și smochine;

Lipsa proteinelor – cele mai bogate surse de proteine: piept de pui, nuci, ouă și soia;

Vitamina B12 – Principalele surse de vitamina B12 sunt: lactatele fermentate, carnea, ouăle și alimentele de origine vegetală.
 

Căderea părului – tratament și produse recomandate

Dacă pierderea părului nu este cauzată de diferite afecțiuni ori factori genetici, atunci acest proces poate fi evitat cu ajutorul unui regim de viață sănătos și printr-o îngrijire adecvată împreună cu produsele corecte.

Pentru a preveni căderea părului, este recomandat să consumi alimente bogate în: Omega 3, Fier, Zinc, Seleniu, Vitamina A, complexul de vitamina B și vitamina C.
 

Reguli de îngrijire

Spală-ți părul de 2-3 ori pe săptămână și nu mai des de atât deoarece îndepărtezi uleiurile naturale care protejează firul de par;

Alege doar șampoane naturale care nu îți atacă firul de par;

Nu îți șterge în mod agresiv părul imediat după baie, ci lasă-l înfășurat lejer într-un prosop din microfibra pentru a absorbi apă.
 

Top 3 produse pentru îngrijirea părului recomandate de specialiștii GEROVITAL

Șampon anticădere – Gama Gerovital Tratament Expert îți aduce în prim plan șamponul anticadere care ajută la întărirea rădăcinii firului de par și stimulează creșterea.

Ser anticădere – Amplifică efectul Șamponului anticadere. Experții Gerovital îți recomandă să folosești serul împreună cu șamponul, pentru efecte pe termen lung împotriva căderii părului.

Tratament anticădere – un produs dermatocosmetic cu destinaţie precisă, rădăcina părului. Produsul oprește căderea excesivă a părului și stimulează creșterea unui par sănătos și strălucitor.

Inapoi la lista de articole

Cuprins