Meniu companie

Ce ingrediente trebuie să conțină cosmeticele pentru corp, în funcție de tipul pielii tale

Cumpărarea unei creme de corp pare, la prima impresie, o misiune ușoară, însă lucrurile se schimbă atunci când descoperi diversitatea de produse cosmetice din magazine și de pe internet. Pentru a face o investiție benefică pentru sănătatea și frumusețea pielii tale, e important să știi care sunt acele loțiuni de corp care ți se potrivesc. Îți dorești o cremă intens hidratantă?

Ai nevoie de un produs dedicat pielii sensibile? Oricare ar fi particularitățile pielii tale, ingredientele potrivite te vor ajuta să obții rezultatele dorite. Dar care sunt acele ingrediente care ar trebui să se regăsească pe etichetă pentru a ști că ai găsit produsul ideal pentru îngrijirea pielii tale?

Produse pentru pielea uscată

Pielea uscată necesită hidratare intensă și de durată. Produsele care au în componența lor dimeticonă și acid hialuronic sunt cele mai potrivite în acest caz. De asemenea, pentru menținerea nivelului optim de hidratare sunt ideale și cosmeticele pentru corp care conțin proteină și uree, glicerină, glicoli sau propilenglicol. Aceste ingrediente sunt substanțe cu rol umectant și favorizează atragerea și menținerea unei cantități mari de apă la nivelul pielii. De asemenea, acidul hialuronic absoarbe o cantitate de apă mai mare de 1000 de ori decât propria sa greutate.
Toate aceste ingrediente te vor ajuta să ai o piele suplă și tânără.

Produse de corp pentru pielea sensibilă

Pentru pielea sensibilă cele mai eficiente sunt loțiunile de corp cu formulă hipoalergenică și fără parfum. Ca regulă generală, selectează acele produse cosmetice care conțin mai puține ingrediente – acest lucru înseamnă, de fapt, mai puține interacțiuni potențiale cu pielea fragilă. În plus, cremele cu ingrediente de origine naturală, așa cum găsești și în portofoliul Farmec, sunt indicate pentru pielea cu sensibilități.

Cosmetice pentru pielea iritată

Pielea iritată produce, deseori, disconfort. Printre simptomele sale se numără și senzația de prurit, care poate fi ameliorată prin aplicarea unor loțiuni care conțin hidrocortizon. Atenție, însă: acest ingredient are acțiune foarte puternică și nu trebuie folosit des sau în cantități mari.
Pe de altă parte, ceramidele nu ar trebui să lipsească din cremele pentru pielea iritată deoarece contribuie la restabilirea funcției de barieră a pielii.

Loțiunile pentru pielea grasă

Pielea grasă este, de cele mai multe ori, predispusă la acnee. Acizii alfa-hidroxi sunt componente esențiale pentru îngrijirea acesteia. De asemenea, recomandate sunt produsele non-comedogenice, care nu blochează porii. Produsele cu textură uleioasă ar trebui evitate; în schimb, poți opta pentru cosmetice cu textură ”light”.

Creme de corp antiaging

Pentru reducerea vergeturilor, dar și pentru redarea elasticității și fermității pielii, folosește creme de corp antiaging. Acestea trebuie să conțină peptide, aminoacizi și extract de ceai verde, foarte bogate în antioxidanți. Uleiurile minerale și untul de shea sunt alte două ingrediente benefice pentru pielea care prezintă semne de îmbătrânire.
Un alt ingredient prezent în majoritatea cosmeticelor pentru reîntinerirea pielii este retinolul. Acesta îmbunătățește textura și culoarea pielii și stimulează producția de colagen care reduce liniile fine și ridurile.

În gama Farmec poți regăsi produse de îngrijire pentru orice tip de piele. Descoperă cremele de corp de pe site-ul nostru și alege-le pe cele care ți se potrivesc.

Inapoi la lista de articole

Cuprins