Meniu companie

Cea mai bună cremă depilatoare – cum știi să o alegi

Crema depilatoare este cea mai simplă și eficientă metodă de îndepărtare a părului nedorit. Datorită substanțelor chimice din compoziție, crema îndepărtează în totalitate părul de la suprafața pielii, fără durere și fără să lase semne.

Însă, cum știi să alegi cea mai bună cremă depilatoare? Ce caracteristici trebuie să îndeplinească o cremă depilatoare potrivita? Află răspunsurile în rândurile de mai jos!

Cum funcționează o cremă depilatoare?

Crema depilatoare elimină părul nedorit de pe suprafața pielii datorită substanțelor alacaline din compoziție, precum tioglicolatul de sodiu, sulfura de stroniu și tioglicolatul de calciu. Atunci când pielea intra în contact cu substanțele cremei se desfac legăturile proteice, cunoscute și drept keratină, ce țin firul de păr. Aceste proteine se descompun și permit îndepărtarea părului cu ușurință. De regulă, multe dintre cremele depilatoare au un miros puternic, iar acesta este cauzat de reacția chimică dintre tioglicolatul de calciu și hidroxidul de sodiu. Crema depilatoare ajută la îndepărtarea părului oricând, simplu și fără să simți nicio durere.

Cum alegi crema depilatoare potrivită?

Cum știi care este cea mai bună cremă depilatoare pentru tine? Chiar dacă metoda de aplicare este foarte simplă, înainte de aplicarea totală, testezi crema pe o suprafață mică de piele pentru a te asigura că nu ai reacții alergice, alegerea cremei potrivite trebuie să țină cont de câteva criterii importante și anume:
 
  • Tipul de piele – Nu toate cremele depilatoare pe care le găsești în comerț se potrivesc pentru orice tip de piele. Dacă ai pielea sensibilă, înainte de aplicarea unei creme este indicat să consulți părerea unui medic dermatolog, pentru a te ajuta să găsești produsul potrivit. Crema se aplică doar pe porțiuni mici de piele pentru a preveni eventualele reacții alergice sau iritante. În cazul în care observi iritații pe piele, cel mai bine este să încetezi folosirea produsului și să alegi altul.
 
  • Textura părului Crema depilatoare potrivită se alege și în funcție de textura firului de păr deoarece, în timp ce anumite creme funcționează foarte bine pe părul gros, altele sunt indicate doar pentru firul subțire și rar. Fiecare cremă în parte are formule diferite, iar cremele cu o formulă puternică pot irita pielea.
 
  • Folosirea în zonele potrivite – Produsul ales trebuie să se potrivească pentru zona în care vrei să îndepărtezi părul. Spre exemplu, niciodată nu este recomandată să folosești cremă depilatoare pentru față pentru îndepărtarea părului de pe picioare. Crema depilatoare trebuie să fie destinată exclusiv folosirii în zonele potrivite deoarece, în caz contrar, poate provoca iritarea pielii.
 
  • Efectele secundare – Din cauza faptului că produsul conține substanțe chimice puternice, este posibil să apară reacții alergice, iritații ale pielii sau arsuri. Pielea conține keratină, la fel și firele de păr, iar substanțele chimice din compoziția cremelor depilatoare pot afecta zonele nepotrivite. Pot apărea senzații de usuturime, descuamarea pielii sau bășici ori arsuri. În cazul reacțiilor alergice este indicat să clătești foarte bine zona cu apă curată din abundență.

Instrucțiuni de aplicare pentru crema depilatoare

Înainte de aplicarea cremei depilatoare, asigură-te că citești instrucțiunile de aplicare și că le urmezi în tocmai. De asemenea, este indicat să te asiguri că:
 
  • Pielea nu este iritată și nu ai tăieturi ori zgârieturi înainte de aplicarea cremei;
  • Nu este indicat să folosești lama de ras înainte de epilarea cu cremă deoarece aceasta poată lăsa zgârieturi sau tăieturi ce se pot agrava o dată cu aplicarea substanțelor chimice din cremă;
  • Crema depilatoare nu trebuie aplicată în zona ochilor, pe nas, urechi sau în zonele genitale. Orice cremă este destinată suprafeței pielii și nu trebuie să atingă niciun orificiu;
  • Crema depilatoare trebuie aplicată cu generozitate pe zonele vizate.
Așadar, alegerea unei creme depilatoare nu poate fi făcută la întâmplare. Pentru sănătatea pielii, dar și pentru a preveni eventualele reacții alergice ține cont de criteriile de alegere menționate mai sus.
Inapoi la lista de articole

Cuprins