Meniu companie

Cel mai bun anticearcăn: cum îl alegi?

Apariția cearcănelor este un moment de temut pentru multe femei, deoarece, acoperirea lor poate fi dificilă în lipsa produselor de machiaj potrivite. Alegerea corectorului perfect depinde de nuanța pielii tale, dar, și de culoarea cearcănelor. De asemenea, în funcție de tipul tău de ten sau de cât de proeminente sunt imperfecțiunile, poți alege produse cu texturi diferite.

Anticearcănul este un produs revoluționar care ajută la acoperirea eficientă a cearcănelor, dar, care poate funcționa și împotriva altor tipuri de imperfecțiuni ale tenului. Acesta acoperă uniform zonele cu probleme și creează un aspect îngrijit și natural, fără să încarce tenul. Totuși, femeile greșesc, deseori, atunci când cumpără produse corectoare. Află, cum alegi cel mai bun anticearcăn pentru tenul tău și de ce lucruri trebuie să ții cont.

Cum alegi culoarea anticearcănului?

Pentru a asigura o acoperire uniformă și a elimina complet cearcănele, este necesară alegerea unei culori potrivite pentru tenul tău. Unele femei aleg anticearcăne foarte deschise la culoare, din dorința de a estompa complet urmele imperfecțiunilor, dar, această practică nu este corectă. Prin aplicarea unei nuanțe complet diferite de cea a tenului, nu faci altceva decât să scoți imperfecțiunile în evidență.

La fel ca fondul de ten, cel mai bun anticearcăn pentru tine trebuie să fie cel potrivit pentru culoarea pielii tale. Alegerea ideală trebuie să fie puțin mai deschisă decât tenul tău. Mai exact, poți opta pentru un produs mai deschis cu un ton sau cu un semiton. De asemenea, te poți ghida și după nuanța fondului tău de ten. La fel ca în cazul pielii, nuanța anticearcănului trebuie să fie cu un ton sau un semiton mai deschisă decât cea a fondului de ten.


Alegerea subtonului anticearcănului

În afară de nuanța de bază, aceste produse corectoare pentru ten au și subtonuri de diferite tipuri. Alegerea corectă a acestora este esențială, deoarece, ele sunt special destinate pentru a acoperi cearcăne și imperfecțiuni de diferite culori.
În cazul cearcănelor în tonuri albăstrui, ele pot fi combătute cu succes prin folosirea unui anticearcăn cu subtonuri calde. Poți alege orice sortiment de culoarea piersicii sau cu nuanțe de bej și galben.
Cearcănele pot avea și un aspect roșiatic, iar, pentru acestea, vei avea nevoie de corector cu subtonuri reci. Anticearcănul verde este perfect pentru a combate roșeața și a contribui la aspectul natural și uniform al pielii.
De asemenea, există soluții și pentru cearcănele în nuanțe de maro. În acest caz, îți recomandăm să încerci subtonurile violet.


Cum testezi anticearcănul, înainte de a-l cumpăra?

La fel ca în cazul fondului de ten, este important să testezi anticearcănul pe piele, pentru a-i verifica puterea de acoperire și nuanța. Aplică produsul pe gât, în apropierea feței. În cazul în care ești machiată, fă o comparație cu fondul de ten și verifică dacă anticearcănul are nuanța potrivită.
Pentru a testa puterea de acoperire, poți aplica produsul direct în zona ochilor, acolo unde apar cearcănele. Desigur, acest lucru este posibil numai în cazul în care nu ești machiată. În caz contrar, îl poți testa pe zona încheieturilor. Cel mai bun anticearcăn va acoperi, cu succes, venele albăstrui din această zonă.


Cum aplici corect anticearcănul?

O altă greșeală pe care o fac femeile este felul în care acestea aplică și uniformizează produsul. Metoda corectă este aplicarea anticearcănului sub formă de puncte sub ochi și apoi întinderea lui prin atingeri ușoare, dar, nu cu mișcări circulare. Poți folosi degetele sau un burețel de machiaj.
Ordinea în care se aplică toate produsele de machiaj pentru față este, de asemenea, importantă. În primul rând, va trebui să folosești o cremă ca bază de machiaj. Apoi, în funcție de nivelul imperfecțiunilor pe care dorești să le acoperi, vei aplica fie anticearcănul, fie fondul de ten.

Dacă vei acoperi cearcăne mai puțin vizibile sau alte mici imperfecțiuni ale tenului, poți aplica anticearcănul, mai întâi. În cazul cearcănelor proeminente, va trebui să aplici mai întâi fondul de ten.


Produsul va avea nevoie de fixare?

Pentru a te asigura că produsul va rezista și va acoperi imperfecțiunile în mod corespunzător, vei avea nevoie de aplicarea unui strat adițional de machiaj pentru fixare. Pudra este foarte utilă într-o astfel de situație. Alege o pudră mată, fără culoare, și aplică un strat subțire imediat după ce ai terminat de întins anticearcănul.


Ce tipuri de anticearcăn poți alege în funcție de textură?

Aceste produse corectoare sunt disponibile în mai multe texturi, care sunt destinate diferitelor tipuri de cearcăne. În general, ele pot fi achiziționate sub formă de cremă, pot avea textură lichidă sau pot fi solide (batonul corector). Prima și ultima variantă sunt recomandate pentru cearcănele mai vizibile, pe când forma lichdă este mai lejeră și are un grad de acoperire mai mic.
Dacă dorești ca pielea ta să nu fie încărcată și să poată respira, poți alege un anticearcăn cu textură cremoasă, cu grad ridicat de acoperire. Batoanele corectoare sunt la fel de eficiente în astfel de situații, dar, textura lor nu este la fel de delicată.

Procesul de identificare a celui mai bun anticearcăn pentru tenul tău nu este deloc dificil, odată ce reții câteva aspecte importante. Un produs corector va asigura acoperire uniformă, dacă vei alege nuanța și subtonurile potrivite, dar, și dacă va fi aplicat corect și va avea textura necesară.

Inapoi la lista de articole

Cuprins