Meniu companie

Cele mai bune remedii pentru buze crăpate

Căldura și frigul extrem sunt doi dintre principalii factori care conduc la deshidratarea pielii de pe buze. Buzele crăpate sunt, prin urmare, o problemă cu care ne putem confrunta atât pe parcursul iernii cât și în timpul verii. Ca atare, ele necesită o îngrijire specială, adecvată sezonului, mai ales că buzele sunt lipsite de glande sebacee care să producă sebumul – despre care știm cu toții că este hidratantul natural al pielii. În plus, buzele sunt slab vascularizate, mai ales iarna, lucru care face ca pielea să se îngroașe în această zonă și, în final, să se crape.
Cum scăpăm, deci, de buzele uscate? Iată cele mai eficiente remedii!

Folosește balsam de buze

Balsamul de buze nu ar trebui să-ți lipsească din trusa de cosmetice dacă vrei să previi problema buzelor crăpate. Pe lista ingredientelor care se dovedesc a fi eficiente în tratarea buzelor crăpate se numără: migdalele, uleiul de cocos, vitamina E, untul de shea, mierea de albine, aloe vera sau glicerina ori uleiul de jojoba. Încearcă pe cât posibil să eviți rujurile ce au o calitate slabă și care usucă buzele.

Aplică măști pentru buze

Atunci când ai buze uscate, include în rutina ta de îngrijire un nou obicei: aplicarea măștilor pentru buze. Fie că optezi pentru pentru produse din farmacii și din magazinele de înfrumusețare sau că alegi să folosești măști homemade, asigură-te că lași masca să acționeze pe buzele tale câteva zeci de minute, pentru o hidratare intensă și de durată. Substanțele nutritive din castravete sunt ideale pentru buze hidratate.

Exfoliază celulele deshidratate

Exfolierea este o etapă de îngrijire importantă pentru o piele sănătoasă și strălucitoare, ea fiind extrem de benefică și în cazul buzelor. Folosind un produs dedicat pentru exfolierea buzelor, masează suprafața lor cu blândețe, prin mișcări circulare. În acest mod, vei elimina pielea moartă, care conferă o senzație neplăcută la atingerea buzelor. După exfoliere, aplică un balsam hidratant. Poți realiza exfolierea buzelor folosind și ingrediente pe care le ai în bucătărie, respectiv: zahăr sau sare, pe care le poți amesteca cu miere, ulei de cocos sau apă caldă.

Folosește protecție solară

Indiferent de anotimp, însă cu atât mai mult pe timpul verii, buzele trebuie protejate cu un produs care să le asigure protecția solară. Există numeroase tipuri de loțiuni cu SPF pe care le poți aplica și pe buze, însă de asemenea ai la dispoziție balsamuri de buze care conțin ingrediente ce oferă protecție împotriva razelor UV. Aplică aceste produse zilnic, de fiecare dată când ieși din casă și nu doar atunci când mergi la plajă.

Limitează folosirea rujului de buze

Rujul este, cu siguranță, unul dintre acele produse de machiaj care ne poate face să arătăm foarte bine. Cu toate acestea, rujurile de calitate slabă pot atenta la sănătatea buzelor noastre, așa că, cel puțin din când în când, este indicat să renunțăm la ele. Prin urmare, limitează folosirea acestor produse de make-up, mai ales dacă ai buze crăpate. Optează pentru rujuri cu formulă hidratantă, precum cele din colecția noastră, care conțin acid hialuronic.

Hidratează-te din interior

Un alt remediu contra buzelor crăpate constă în consumarea a minim doi litri de apă zilnic. La fel de eficiente sunt și ceaiurile sau sucurile naturale, însă și alimentele bogate în vitamina B. Produsele alimentare precum: laptele degresat, ouăle, tofu sau carnea roșie sunt indicate în prevenirea și tratarea buzelor crăpate.

Alături de aceste sfaturi de îngrijire, poți preveni și trata buzele uscate renunțând la fumat și la alte obiceiuri nocive.

Inapoi la lista de articole

Cuprins