50% REDUCERE la produse DEPILATOARE | Transport GRATUIT în România la plata online, la comenzi de 59 lei. | Până la -20% la Dezinfectanții de Mâini
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Comenzi telefonice+40 372 406 300
Sugestii de căutare
  Caută Cont Coș
  Coş cumpărături
  0 Produse
  0
  Nu ai nici un produs în coş.
  Foloseşte Testul Farmec
  sau intră în Lista de produse
  SUGESTII
  Informaţii utile
  Întrebări şi răspunsuriToate Îngrijirea tenului Îngrijirea corpului Îngrijirea părului Îngrijire pentru plajă Îngrijirea mâinilor Îngrijirea picioarelor Igienă orală Deodorante Copii Cosmetică decorativă Dermato-cosmetice Îngrijirea casei Altele Informaţii utile Toate Despre ten Despre păr Despre corp

  Cele mai eficiente metode de epilare pe care să le încerci la tine acasă

  concept epilare picioare femeie in cada cu apaFrumusețea este atributul de necontestat al femeilor, iar pielea netedă și îngrijită este unul dintre argumentele forte ale succesului estetic al doamnelor și domnișoarelor, indiferent de vârstă.
  Exista numeroase metode de epilare, unele dintre ele cunoscute încă din antichitate, altele noi, care se bazează pe inovații tehnologice de ultimă oră. Află din articolul următor care sunt cele mai eficiente metode de epilare acasă, în confortul propriului cămin!


  Epilarea cu aparat de ras și epilat

  Aceasta este metoda cea mai simplă, tradițională și constă în îndepărtarea părului nedorit prin folosirea unui aparat de ras, în cel mai bun caz a unui model special creat pentru ras și epilat. Nu se recomandă utilizarea unei lame de ras obișnuite, pentru că poate produce răni și zgârieturi.

  După umezirea pielii cu apă caldă, se aplică spumă de ras sau săpun emolient și se trece cu lama peste suprafețele respective, până ce sunt îndepărtate în întregime firele de păr. La final, se clătește pielea cu apă din abundență și se șterge lent cu un prosop, prin tamponare ușoară, nu prin frecare. Pentru evitarea iritațiilor sau a înroșirii pielii se poate aplica o cremă hidratantă sau un ulei cu efect calmant.

  Chiar dacă este rapidă și eficientă, utilizarea aparatului de ras prezintă dezavantaje importante, dintre care cel mai deranjant este faptul că firele de păr cresc la loc foarte repede, chiar mai viguroase și mai vizibile decât în trecut. Această metodă ar trebui să rămână doar o soluție de urgență și să fie folosită cu precădere pentru picioare sau epilare axilă.


  Epilarea cu crema epilatoare

  Aceasta este o altă metodă simplă și rapidă de îndepărtare a părului de pe diferite zone ale corpului. Procedeul este nedureros, constă în aplicarea de cremă pe suprafața de piele vizată, și lăsată apoi să acționeze pe perioada stabilită conform indicațiilor scrise pe eticheta produsului, apoi crema se îndepărtează cu o spatulă și pielea se clătește cu apă caldă.

  Este importantă respectarea timpului precizat și, mai ales, este necesară testarea reacției înainte de a utiliza crema depilatoare, prin aplicare pe o porțiune mică de piele. Se evită astfel eventuale iritații sau reacții alergice.

  Desi este o metodă facilă și rapidă, aceasta are dezavantajul că nu permite îndepărtarea efectivă a rădăcinii firelor de păr, ci doar îndepărtează părul de la suprafață, așa că acesta vă crește la loc după o perioadă relativ scurtă. În plus, crema are un miros specific, care persistă câteva ore după terminarea procedurii în sine, ceea ce este deranjant pentru tine și pentru cei din jur.


  Utilizarea epilatorului

  Aceasta este una dintre metodele moderne apreciate de tot mai multe femei, mai ales că în ultimii ani inovațiile tehnologice au dus la crearea de aparate performante, cu ajutorul cărora îndepărtarea părului nu mai este dureroasă.

  Prin utilizarea unui epilator firele de păr sunt îndepărtate în întregime, iar rezultatele se mențin timp mai îndelungat, de până la 3 săptămâni. Modelele performante sunt dotate cu discuri ceramice care asigură viteze superioare de rotație, astfel că îndepărtează firele din cele mai dificile zone, de aceea epilatorul reprezintă una dintre cele mai ușoare metode de epilare inghinală.

  Înainte de folosire, pielea trebuie pregătită cu o baie caldă, pentru deschiderea porilor. Un aparat de epilat waterproof se poate folosi și la dus, iar prețul mai mare la cumpărare se amortizează repede, pentru că nu necesită vreo achiziție ulterioară.

  Atenție, însă, la pielea sensibilă, care se poate irita prin utilizarea epilatorului. Și în acest caz se recomandă testarea pe o suprafață mică de piele, pentru evaluarea rezistenței.


  Epilarea cu ceară

  Metoda tradițională de epilare cu ceară acasă este în continuare preferată de un număr semnificativ de femei, pentru că este la îndemană și are o eficiență demonstrată în timp. Deși este mai simplu de realizat la salonul de cosmetică, acest procedeu poate fi aplicat cu succes și in confortul propriei locuințe, cu perle de ceară depilatoare sau cu ceară profesională, eficientă și pe părul scurt, fără sa fie nevoie de vreo programare sau de timp de așteptare în plus.

  O alternativă modernă la metoda clasică de epilare cu ceară o reprezintă utilizarea de benzi de ceară rece, recomandate persoanelor sensibile, care nu rezistă să pună ceara caldă pe piele, mai ales pentru epilare inghinală sau pentru epilare în zona intimă.

  Pentru rezultate bune, pielea trebuie curățată temeinic înainte de aplicarea stratului de ceară. Pentru aceasta se folosește un gel exfoliant. De reținut că ceara se aplică în sensul de creștere a firelor de păr și se îndepărtează în sens invers, prin executarea unor mișcări scurte și rapide. După epilare se recomandă clătirea cu apă rece și utilizarea unui gel hidratant sau a unui ulei calmant.

  Această metodă este accesibilă financiar și este ușor de aplicat, chiar dacă se poate dovedi relativ dureroasă, iar pielea se poate irita, dar își revine rapid. Mai apare problema firelor crescute sub piele, care sunt mai dificil de îndepărtat, fiind necesară utlizarea unei pensete.

  Totuși, datorită versatilității sale și a ușurinței de aplicare, epilarea cu ceara rămâne unul dintre cele mai utilizate procedee de epilare facială acasă.


  Epilarea cu laser

  Epilarea definitivă cu ajutorul luminii terapeutice poarta numele de fotoepilare și se poate realiza în două feluri: cu ajutorul laserului sau cu ajutorul luminii intens pulsate (tehnologia IPL).

  După tratamentul de îndepărtare a părului cu laser, firele rămân în piele și cad de la sine după câteva zile, într-o perioadă estimată între 4 și 8 zile, în funcție de pielea fiecărei persoane. Părul trebuie să crească cel puțin o lună înainte de următoarea sesiune de epilare cu laser. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de epilare definitivă acasă.

  Fotoepilarea sau epilarea cu IPL are de asemenea rezultate semnificative: cu ajutorul luminii intens pulsate, foliculii de păr sunt atacați selectiv, astfel că țesuturile din jur nu sunt afectate. Firele se desprind din rădăcină și cad după aproximativ o săptămână de la epilare.

  Se recomandă a fi printre cele mai comode metode de epilare în zona intimă acasă, fiind utilizată și pentru zona inghinală și chiar la nivelul feței. Aparatul pentru epilare este echipat cu accesorii specifice pentru fiecare dintre părțile corpului și prezintă senzori care aleg setarea optimă în funcție de culoarea și pigmentarea pielii.
  Dincolo de costurile de achiziționare mai ridicate și de nevoia unei utilizări repetate pentru obținerea rezultatelor dorite, varianta de epilare cu laser sau de epilare cu IPL reprezintă opțiuni preferate pentru femei moderne, active, în pas cu tehnologiile de ultima oră.

  Oricare ar fi metoda de epilare acasă pe care o preferi, cu aparat de ras, cu crema epilatoare, cu aparat epilator, cu ceara sau cu tehnologie laser și IPL, asigura-te că te-ai informat temeinic în legătură cu modul de utilizare, realizează un test pe o porțiune mică de piele pentru a estima reacția organismului și pentru a diminua eventualele reacții alergice. Ai grijă de corpul tău și bucură-te inteligent de feminitatea ta!


  Înapoi la categorie

  Primeşti pe email informaţii utile. Abonează-te la newsletter.