Meniu companie

Cu sau fără păr… pe corp

Poți să îți imaginezi cum ar fi arătat Mona Lisa dacă ar fi fost pictată cu mustață? Sau Marilyn Monroe, dacă ar fi avut păr pe picioare în celebra scenă din filmul „The Seven Year Itch”, când curentul provenit de la o gură de aerisire de metrou îi ridică rochia albă? Chiar dacă pare un serviciu de frumusețe al lumii moderne, epilatul are o istorie ce străbate secole.

Fascinația pentru o piele fină este veche de sute de ani, iar drept dovadă că femeile își îndepărtau părul nedorit de pe corp încă din Antichitate sunt picturile și sculpturile din acea perioadă, în care urmașele lui Venus erau înfățișate fără pilozități.

Cum scăpau de părul nedorit?

Folosind scoici bine ascuțite, piatră ponce sau miere de albine. Însă la acea vreme epilatul era privit ca o extravaganță, fiind rezervat doar persoanelor din înalta societate.

Marketingul, inamicul firului de păr
Când s-au hotărât, de fapt, urmașele Evei să se epileze? Până la începutul secolului trecut, femeile de rând nu aveau acest obicei. Schimbarea s-a produs în anul 1915, când o revistă pentru femei din SUA a publicat un articol în care făcea reclamă unui model de rochie fără mâneci. Imediat a început o adevărată campanie publicitară prin care reprezentantele sexului frumos erau sfătuite să își îndepărteze părul axilar pentru a arăta mai bine în acele rochii decoltate.
Campania a fost preluată de mai multe firme producătoare de produse pentru îngrijirea personală, iar în reclamele din publicațiile vremii, manechinele nu erau înfățișate cu pilozități, așa cum se întâmpla în viața reală.
Concepția femeilor cu privire la părul de pe corp a început să se schimbe și se simțeau tot mai rușinate de „dotările" de la natură.
Însă abia în 1950 îndepărtarea părului de pe corp devine un lucru unanim acceptat de femei, nemaifiind considerat un indiciu al statutului social sau un semn de cochetărie. Potrivit unui sondaj realizat în anul 1964 în SUA, 98% din americancele cu vârsta sub 44 de ani declarau că se epilează. Înainte de Primul Război Mondial, nicio femeie nu avea acest obicei.

Cea mai ușoară metodă de epilat

Un studiu realizat în 2005 de către cercetătorii britanici de la Universitatea York arată că femeile sunt nemulțumite de metodele de epilare care presupun smulgerea firelor de păr, iar 90% din ele aleg să își îndepărteze singure părul nedorit, acasă.
Din 1980 și până în prezent, dorința femeilor de a nu mai avea păr pe corp a dus la dezvoltarea unei întregi industrii, în care variantele sunt nelimitate. Acum, reprezentantele sexului frumos nu mai sunt nevoite să suporte chinurile specifice epilatului și se pot bucura de o piele fină printr-o metodă la îndemâna oricui: crema depilatoare. Este o metodă de epilare ușoară, rapidă și nedureroasă.

Atunci când alegi crema depilatoare, ține întotdeauna cont de tipul tău de piele.

Gama depilatoare de la Farmec a fost special concepută pentru a îndepărta părul nedorit de pe picioare, brațe, din zona axilei și cea a bikinilor, fiind special concepută pentru diferite tipuri de piele.

Pentru piele normală se recomandă crema bogată în extract de orhidee, oferind pielii hidratare și calmare optimă. Crema depilatoare pentru piele sensibilă este bogată în extract de vanilie, ce hrănește și calmează pielea, degajând un parfum delicat.

Pentru adolescenți, epilarea va fi una blândă, datorită extractului de zmeură, benefic în emolierea și hidratarea pielii.

Înainte de duș, aplică crema depilatoare în strat uniform și suficient de gros, astfel încât să acopere părul ce trebuie îndepărtat și las-o să acționeze timp de 3-8 minute, în funcție de grosimea firului de păr, cu posibilitatea de prelungire pâna la 10-12 minute, dacă părul nu a dispărut complet. Crema se îndepărtează sub duș cu un burete sau cu o mănușă de baie, clătind suprafața cu apă caldă din abundență, fără săpun. După folosire, se recomandă să aștepți 24 de ore înainte de aplicarea unui parfum, antiperspirant, produs pentru bronzat sau care conține alcool.

Gama de produse Farmec depilatoareeste personalizată pe nevoile consumatorilor, venind în întâmpinarea lor cu o sortimentație bogată. Produsele sunt sigure în utilizare, ușor de folosit și cu eficiență sporită, având un raport preț-calitate extrem de competitiv.

Inapoi la lista de articole

Cuprins