Meniu companie

Cum alegi gelul de duș potrivit pielii tale?

Gelul de duș este un produs de igienă corporală care trebuie ales cu atenție. Chiar dacă ești copleșită de varietatea de sortimente din supermarketuri, nu trebuie să treci cu vederea faptul că fiecare dintre noi se confruntă cu probleme diferite ale îngrijirii pielii. Așadar, astăzi te invităm să descoperi cum alegi gelul de duș potrivit pielii tale, astfel încât aceasta să beneficieze de curățare, de hidratare și de luminozitate.

Textură cremă sau gel?

Gelul de duș se regăsește în magazine într-o gamă variată. Există, însă, o serie de diferențe între aceste produse, chiar dacă toate par să aibă aceeași acțiune asupra pielii corpului. Este foarte important să știi dacă ți se potrivesc cele cu textură gel sau cele cremă.

Formulele gel

Formulele gel sunt mai parfumate și sunt ideale pentru pielea normală sau cu tendințe de îngrășare. Acestea conțin surfactanții, acele substanțe chimice cunoscute pentru proprietățile lor de curățare. Gelurile de duș din această categorie oferă o senzație de revigorare și îndepărtează rapid impuritățile de la nivelul pielii. Ele trebuie evitate, însă, dacă ai pielea uscată deoarece surfactanții pot usca și mai tare pielea. De asemenea, evită aceste produse dacă ai pielea sensibilă, deoarece parfumul care se regăsește în gelurile de duș poate produce iritații.

Formulele cremă

Gelurile de duș cremă sunt alegerea potrivită pentru tine dacă ai pielea uscată. Acestea conțin uleiuri, substanțe care catifelează și hidratează pielea. Folosirea unui gel de duș cremă lasă senzația aplicării unei loțiuni hrănitoare. Optează pentru produse care au în componență extract de orhidee, bujor, aloe vera, miere, ulei de cocos, unt de shea.

Gelurile de duș cu particule exfoliante

Gelurile de duș care conțin particule abrazive sunt ideale dacă ai pielea ternă. Exfolierea pielii este o etapă importantă prin care îi poți conferi acesteia luminozitatea pe care ți-o dorești. Alege un gel de duș care conține ingrediente răcoritoare, cum ar fi lime-ul, rodia sau căpșunile. După baie, hidratează foarte bine pielea prin aplicarea unei loțiuni intens hrănitoare.

Cum folosești corect gelul de duș?

  • Pentru a exfolia celulele moarte ale pielii, folosește gelul de duș împreună cu un burete de baie.
  • Folosește o cantitate moderată de gel de duș. Spuma formată în exces poate lăsa pielea uscată și, dacă nu este clătită corespunzător, aceasta va căpăta o textură lipicioasă, neplăcută la atingere.
  • Aplică cremă de corp după baie, chiar dacă folosești gel de duș cu formulă hidratantă.
  • Evită folosirea pe față a gelului de duș pentru corp. Exceptând produsele care sunt formulate special pentru față și corp, aceste geluri de duș usucă tenul și înfundă porii de la nivelul acestuia.
  • Clătește gelul de duș cu apă caldă, după care folosește un jet de apă rece pentru a închide porii.
  • Gelul de duș este mai igienic decât săpunul clasic, acesta din urmă fiind un mediu propice pentru dezvoltarea germenilor, mai ales dacă este folosit de mai multe persoane.

Gelurile de duș sunt produse indispensabile pentru igiena corpului. Este esențial, însă, să alegi cel mai potrivit tip de gel de duș, în acord cu nevoile pielii tale.

Inapoi la lista de articole

Cuprins