Meniu companie

Cum facem să întreținem igiena și curățenia acasă

Acum că ne petrecem mai mult timp în casă, curățenia este mai importantă ca oricând. Iar pentru a ne bucura zilnic de un mediu curat și prietenos, ne dorim să găsim moduri în care activitățile de curățenie acasă pot fi simplificate.

Ce instrumente sunt necesare pentru curățenia casei

Înainte de a începe curățenia, aprovizionează-te cu produse de curățare potrivite pentru suprafețele din locuința ta.
Gamele pentru curățenia locuinței de la Farmec conțin o varietate de produse potrivite pentru această activitate. De la produse universale pentru curățenia în baie și bucătărie, la produse pentru întreținerea obiectelor din inox, lemn, marmură, ceramică, sticlă, plastic, piele sintetică sau țesături.

Asigură-te că ai în casă și câteva instrumente de bază care îți pot fi de ajutor: mănuși pentru menaj să-ți protejezi pielea mâinilor, lavete, bureți, mop, perie și saci menajeri.

Sfaturi pentru curățarea electrocasnicelor din bucătărie

Bucătăria este locul în care se prepară produsele alimentare, astfel este ideal ca și curățarea să fie frecventă și detaliată. Fă-ți un obicei să cureți resturile, lichidele sau petele proaspete de pe obiectele din bucătărie.
Mai ales acum că stăm mai mult acasă, gătitul devine o activitate frecventă și necesară.

Cantitatea mai mare de mâncare gătită presupune un efort crescut pentru a întreține electrocasnicele curate.
Creează-ți un sistem care te ajută să le menții într-o stare de igienă bună. Aragazul, cuptorul cu microunde, plita, sunt obiecte care pot fi curățate imediat după utilizare, pentru a evita ca resturile de mâncare să se întărească pe suprafețe.

În gama de curățenie Triumf găsești produse special concepute pentru a curăța și igieniza electrocasnicele din bucătărie, aragazul, cuptorul cu microunde, plita vitroceramică sau frigiderul.

Cum se face igienizarea suprafețelor din baie

În baie, zona din jurul chiuvetei, cabina de duș, gresia sau faința, sunt spații în care se creează umiditate și germenii se pot dezvolta mai ușor. Aerisirea și curățarea zilnică sunt esențiale pentru a preveni răspânidrea microbilor.
Poți alege dintre produsele gamei Nufăr pentru curățarea obiectelor sanitare din baie.

Dezinfectarea ustensilelor de curățenie
Înlocuiește periodic bureții, lavetele sau cârpele pe care le folosești pentru a curăța suprafețele din locuință. Pentru a diminua consumul, le poți refolosi o perioadă mai lungă dacă le dezinfectezi corect. Îți poți prepara acasă o soluție dezinfectantă din clor și apă în care să cureți bureții după utilizare.

Efectele benefice ale curățeniei în casă

Curățenia are un efect benefic asupra sănătății noastre prin combaterea răspândirii multor tipuri de contaminanți, acarieni, mucegai sau alergeni. Practicile adecvate de igienă a casei pot ajuta la prevenirea contaminării și menținerea sănătății în interiorul locuinței.
Săpunurile, detergenții, produsele de curățare și produsele antimicrobiene, atunci când sunt utilizate ca parte a unei bune igiene, fiecare contribuie în mod valoros la menținerea curățeniei și sănătății acasă.

Inapoi la lista de articole

Cuprins