Meniu companie

Cum purtăm rujul corai

Pentru că vara este anotimpul culorilor, rujul corai nu ar trebui să lipsească din trusa ta de make-up. Există mai multe nuanțe de corai, iar pentru a alege cea mai potrivită culoare de ruj pentru tine este recomandat să ții cont de momentul zilei în care îl porți, de culoarea tenului și de tipul tău de make-up.

În machiaj, la fel ca în pictură, secretul reușitei ține de combinarea culorilor, de armonizarea lor, de echilibrul între tonurile calde și cele reci.

Skin & Color match

Un prim pas în identificarea nuanței potrivite de ruj corai ține de identificarea corectă a culorii tenului tău.

Există patru categorii principale de tonuri ale tenului, de la cel mai deschis, până la cel mai închis:

  • porțelanat (tenul foarte alb, aproape translucid);
  • deschis (tenul ușor pigmentat),
  • măsliniu (tenul mat, cu tonuri de gălbui),
  • închis (tenul brunet sau negru).

Tenul deschis la culoare

Dacă ai tenul porțelanat sau deschis, atunci ești o norocoasă!
Poți purta orice nuanță de corai, de la tonuri foarte intense până la culorile mai deschise. Nuanța rujului tău poate să varieze, de la portocaliu, corai neon, corai spre roșu. Însă atunci când alegi să porți ruj corai, restul machiajului ar trebui să fie simplu sau în aceleași tonuri.

Pentru un make-up de zi poți alege, de exemplu, un fard de obraz în nuanțe de piersică, iar pentru zona ochilor, doar câteva linii de dermatograf și mascara. În cazul unui machiaj de seară se acceptă și nuanțe mai intense în zona ochilor, dar asigură-te că aspectul final va fi unul plăcut.

Tenul măsliniu

În cazul în care te încadrezi în categoria persoanelor cu tenul măsliniu, alege nuanțe de ruj care bat în roșu. Restul machiajului trebuie să se ghideze după un principiu simplu: focalizează doar o parte a feței. Cum în cazul de față rujul este într-o nuanță puternică, limitează-te doar la fond de ten și mascara.

În machiajul de seară sunt permise nuanțe de bej, bronz sau tonuri sidefate.

Tenul închis la culoare

gerovital ruj lichid

Dacă femeile cu tenul deschis au la dispoziție mai multe nuanțe de corai pe care le pot folosi cu încredere, situația se schimbă în cazul femeilor cu tenul închis. Pentru ele este recomandat ca rujul corai să fie în nuanțe intense pentru că tonurile deschise nu le vor avantaja deloc. Culorile închise, metalice, de asemenea, vor arăta extraordinar pe pleoapele tale dacă sunt aplicate pentru un eveniment de seară.

În timpul zilei, poți folosi maro sau gri.

Tips & Tricks

„Nu în ultimul rând, ai grijă să folosești întotdeauna produse de calitate și să alegi texturi care se potrivesc tipului tău de ten.”

Rujurile mate, lichide sau cremoase cu Acid Hialuronic din gama Gerovital Beauty au o textură bogată, reprezentând echilibrul perfect între hidratare, confort și acoperire de lungă durată. Rujul Mat cu Acid Hialuronic și Rujul Cremos cu Acid Hialuronic îți lasă buzele catifelate, conferind un aspect elegant, rafinat, și sunt perfecte pentru orice tip de ten.

Nuanțele de ruj corai pe care ți le recomandăm:

Inapoi la lista de articole

Cuprins