Meniu companie

Cum scăpăm de pielea ternă

Pielea ta este deshidratată, îmbătrânită și obosită? Acestea sunt primele semnale că ea și-a pierdut fermitatea și că a devenit ternă. Poți observa aceste semne mai ales primăvara și toamna – adică în perioadele cu temperaturi de tranziție – care afectează sănătatea și aspectul pielii nostre, aceasta fiind cel mai expus organ.

Vestea bună este că poți reda tinerețea și frumusețea pielii tale urmând câteva sfaturi simple de îngrijire.

Cum îngrijești pielea ternă?

Pielea ternă este mai predispusă la îmbătrânire, motiv pentru care este necesar să iei măsurile necesare pentru a-i reda sănătatea și aspectul tânăr. Iată care sunt pașii pe care trebui să îi parcurgi în acest sens:

  • Dușurile scurte, cu apă călduță, va ajuta pielea să își mențină hidratarea. Pe de altă parte, băile fierbinți sunt de evitat deoarece favorizează deshidratarea și îndepărtarea lipidelor care formează bariera naturală de protecție a tegumentelor. De asemenea, se recomandă folosirea săpunului doar pe mâini, tălpi, în regiunea inghinală și la axile. Pentru restul cropului, este suficientă spălarea cu apă, fără gel de duș sau săpun. Un alt sfat de care să ții cont este să alegi un săpun cu spălare blândă, fără parfum prea intens.
  • Imediat după baie, pielea trebuie hidratată cu ajutorul unei creme cu textură lejeră pe timpul verii, iarna fiind mai potrivite loțiunile mai dense. Ca și în cazul săpunului, evită cremele parfumate.
  • Un pas foarte important în rutina de îngrijire a pielii constă în exfolierea corectă pentru a îndepărta celulele moarte. Având în vedere că pielea ternă este deseori deshidratată, cele mai indicate produse de exfoliere sunt cele cu formulă delicată. De asemenea, evită accesoriile abrazive, cum ar fi bureții de scrub, care pot leza pielea sensibilă. Este suficient să îți exfoliezi pielea de maxim 2 ori pe săptămână.

Cum alegi o cremă hidratantă bună?

Așa cum spuneam, hidratarea este soluția pentru a reda elasticitatea și frumusețea pielii. Totuși, din mulțimea de produse hidratante disponibile pe piață, poate fi dificil de ales o loțiune care să fie, într-adevăr, eficientă. Astfel, un bun emolient ar trebui să conțină ingrediente precum agenți umectanți sau ingrediente filmogene (lanolină, acid hialuronic pur), grăsimi și uleiuri naturale (unt shea, unt de cacao, ulei de orez, uleiuri vegetale hidrogenate). Acestea mențin hidratarea stratului cornos, stopând pierderea de apă transpidermică. În completarea acestor acțiuni benefice pentru piele se află și proprietățile agenților umectanți (precum glicerina sau acidul lactic), care de asemenea cresc capacitatea de reținere a apei la nivelul stratului cornos.

Pentru hidratarea pielii terne, poți folosi atât creme și loțiuni, cât și uleiuri care conțin ingredientele menționate mai sus.

Pe lângă aceste recomandări de îngrijire a pielii, foarte important este să te demachiezi dimineața și seara și să aplici pe ten cremă cu SPF, indiferent de sezonul în care ne aflăm. Poți încerca și măștile homemade, care au rolul de a hidrata și de a catifela pielea. Măștile cu cărbune activ, ulei de măsline, miere sau avocado sunt ideale deoarece hrănesc tenul în profunzime și îl detoxifică.

Inapoi la lista de articole

Cuprins