Meniu companie

Cum scapi de coșuri: 7 secrete de îngrijire a tenului

Acneea te poate lua prin surprindere indiferent de vârstă, așa că trebuie să fii pregătită pentru a o combate. Aceia dintre noi care se confruntă cu leziunile provocate de acnee știu cât de inestetice pot fi acestea. Coșurile și punctele negre pot să ne amenințe frumusețea tenului din mai multe cauze. Una dintre ele este, însă, rutina de îngrijire deficitară. Dacă vrei să știi cum scapi de coșuri, indiferent dacă te afli în etapa de prevenție sau de tratament, pune în aplicare următoarele 7 secrete de îngrijire a tenului:

Folosește produse noncomedogenice

Pentru a scăpa de coșuri, folosește produse noncomedogenice. Acestea sunt produse cu formulă specială pentru tenul acneic, care împiedică apariția comedoanelor și a leziunilor acneice. Poți găsi o mulțime de cosmetice noncomedogenice pe site-ul nostru.

Alege produse potrivite tipului tău de ten

Dacă te confrunți deja de ceva vreme cu acneea și încă nu ai observat nicio îmbunătățire a tenului, este momentul să schimbi strategia. Produsele potrivite tipului tău de ten vor face minuni pentru chipul tău, indiferent dacă vrei doar să previi coșurile sau dacă le ai deja și îți dorești să scapi de ele. Folosește produse pentru categoria ta de vârstă, care nu conțin ulei, dar care au din plin antioxidanți.

Curăță-ți tenul temeinic, dimineața și seara

Curățarea tenului dimineața și seara, folosind produsele adecvate nevoilor pielii noastre, este unul dintre cele mai eficiente secrete pentru un ten impecabil. Indiferent dacă porți sau nu machiaj, rutina de demachiere trebuie să existe. Nici oboseala și nici graba nu ar trebui să te determine să renunți la această etapă esențială pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

Evită produsele de machiaj rezistente la apă

Produsele cu formulă waterproof sunt agresive cu pielea și blochează porii. Acestea, în special fondul de ten cu acoperire mare, au efect astringent și nu permit tenului să respire. De preferat este să utilizezi produse cu textură lejeră, oil-free, care nu încarcă tenul.

Hidratează pielea corespunzător

Hidratarea pielii este un pas important pentru a preveni leziunile acneice. De aceea, în special dacă ai un ten gras, ai grijă să nu folosești produse care usucă mult prea tare tenul. Încearcă, mai degrabă, un gel de curățare cu formulă delicată, după care aplică o cremă hidratantă cu textură lejeră.

Schimbă-ți obiceiurile alimentare

Dieta influențează starea pielea noastre, așadar, dacă vrei să previi sau să combați coșurile, probabil că este necesar să îți schimbi obiceiurile alimentare. Lactatele, consumate în exces, reprezintă un factor de risc pentru acnee, provocând apariția coșurilor de pe linia maxilarului. Alimentele prea grase, dar și fumatul sau consumul excesiv de alcool trebuie și ele eliminate din rutina ta, dacă vrei să îți protejezi tenul de temutele coșuri.

Evită stoarcerea coșurilor

Stoarcerea coșurilor nu este nici pe departe o soluție pentru a scăpa de ele. Din contră, în acest mod le vei favoriza înmulțirea și, în plus, te vei alege și cu cicatrici. Atunci când storci un coș, acesta se va vindeca mai greu, iar bacteriile care l-au provocat vor pătrunde și mai adânc în piele.
Cel mai indicat este să apelezi la ajutorul medicului dermatolog, care va realiza o curățare profesională a tenului, în cadrul căreia îți va extrage coșurile și punctele negre. Dacă, totuși, vrei să realizezi această procedură acasă, trebuie să știi că ai nevoie, în primul rând, de un instrument special, numit tircomedon. Înainte de a-l folosi, spală-ți foarte bine tenul și apoi șterge-te folosind un prosop curat. Poziționează tircomedonul cu vârful în zona coșului și apăsa ușor. După extracție, aplică o soluție pe bază de acid salicilic sau benzoil peroxid.

Aplică aceste secrete de îngrijire a tenului și scapă de coșuri!

Inapoi la lista de articole

Cuprins