50% REDUCERE la produse DEPILATOARE | Transport GRATUIT în România la plata online, la comenzi de 59 lei. | Până la -20% la Dezinfectanții de Mâini
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Comenzi telefonice+40 372 406 300
Sugestii de căutare
  Caută Cont Coș
  Coş cumpărături
  0 Produse
  0
  Nu ai nici un produs în coş.
  Foloseşte Testul Farmec
  sau intră în Lista de produse
  SUGESTII
  Informaţii utile
  Întrebări şi răspunsuriToate Îngrijirea tenului Îngrijirea corpului Îngrijirea părului Îngrijire pentru plajă Îngrijirea mâinilor Îngrijirea picioarelor Igienă orală Deodorante Copii Cosmetică decorativă Dermato-cosmetice Îngrijirea casei Altele Informaţii utile Toate Despre ten Despre păr Despre corp

  Diferențele dintre deodorant și antiperspirant. Cum alegi produsul potrivit?

  femeie tanara aplica deodorant in zona axilei in fata oglinziiDeodorantele și antiperspirantele acționează în mod diferit pentru a reduce mirosul neplăcut al transpirației. Ingredientele care intră în compoziția lor sunt de asemenea diferite, de aceea este bine să cunoști specificațiile fiecărui produs în parte, ca să poți alege varianta cea mai potrivită pentru tine.


  Deodorantele

  Aceste produse cosmetice sunt concepute pentru a elimina sau pentru a masca mirosul de transpirație. De cele mai multe ori, deodorantele sunt concepute pe bază de alcool și pot avea un anumit parfum. Atunci când sunt aplicate pe pielea de la subraț, ele creează un mediu acid, care ține la distanță bacteriile responsabile cu mirosul neplăcut de transpirație.

  Acest miros nu este determinat de transpirația în sine, ci de bacteriile care se dezvoltă în mediul cald și umed de pe pielea subrațului. Aceste bacterii apar în mod natural pe piele și nu toate sunt dăunătoare. Cele mai des întâlnite bacterii care se hrănesc cu transpirația din zona subrațului sunt Corynebacterium, Staphylococcus, Propionibacterium și Micrococcus.

  detaliu pe fundal alb barbat tanar aplica deodorant in zona axileiBacteriile nu sunt periculoase pentru sănătatea noastră, dar ele sunt responsabile de mirosul neplăcut pe care ne străduim să-l eliminăm prin igienă zilnică și folosirea unor deodorante. Un deodorant de calitate are proprietăți antibacteriene, antifungice și hidratante, dacă are în compoziția lui și cremă. În acest fel, deodorantele pot proteja pielea delicată a subrațului, care se poate irita foarte ușor din cauza epilării, transpirației și a folosirii produselor pe bază de alcool.

  Există și deodorante naturale, cel mai utilizat fiind cel cu piatră de alaun (o rocă vulcanică). Acestea nu conțin alcool și nici parfum, dar nu sunt eficiente pentru oricine. Deodorantele naturale sunt însă foarte populare în rândul celor care nu se confruntă cu transpirație abundentă și vor să evite cosmeticele care conțin ingrediente chimice.


  Antiperspirantele

  Spre deosebire de un deodorant, care doar elimină mirosul neplăcut, antiperspirantul conține o substanță astringentă, care comprimă țesuturile glandelor sudoripare și astfel reduce transpirația. Cele mai utilizate substanțe astringente care se regăsesc într-un antiperspirant sunt sărurile de aluminiu.

  Antiperspirantele sunt foarte utile pentru persoanele care transpiră excesiv (suferă de hiperhidroză), dar trebuie reținut că transpirația este un proces fiziologic normal și nu trebuie să fie eliminată complet. Prin urmare, aceste produse nu ar trebui utilizate foarte des, ci doar atunci când este nevoie sau când folosirea unor deodorante nu dă rezultatele dorite.

  Unele persoane evită să folosească antiperspirante, deoarece acestea conțin săruri de aluminiu, o substanță despre care unele studii au sugerat că poate influența receptorii de estrogen de la nivelul sânilor. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să fi demonstrat o legătură între acest ingredient și riscul de cancer de sân sau de tulburări hormonale. Prin urmare, antiperspirantele pot fi folosite în siguranță.

  Indiferent ce produs alegi să folosești - deodorant sau antiperspirant - ține cont că regula de bază este igiena. Niciun produs cosmetic nu va avea efectul dorit dacă va fi aplicat pe o piele care nu a fost bine spălată, cu apă și săpun. Prin urmare, deodorantele sau antiperspirantele trebuie să fie aplicate numai după duș, preferabil seara, la culcare. În acest fel, ingredientele active din compoziția lor vor avea suficient timp să acționeze, peste noapte.


  Înapoi la categorie

  Primeşti pe email informaţii utile. Abonează-te la newsletter.