Meniu companie

Exfolierea picioarelor ca la salon: sfaturi pentru acasă

Odată cu sezonul cald, picioarele noastre necesită o atenție specială. Având în vedere că ne alegem vestimentația în acord cu temperaturile crescute și că picioarele devin mai expuse, este esențial ca ele să fie îngrijite corespunzător. O etapă importantă în acest sens este exfolierea pielii picioarelor, inclusiv a tălpilor și a călcâielor. În acest articol poți descoperi o serie de sfaturi care să îți vină în ajutor atunci când vrei să îți răsfeți picioarele acasă, la fel ca la salon.

De ce e importantă exfolierea picioarelor?

Exfolierea picioarelor împiedică creșterea firelor de păr sub piele. Așadar, cu atât mai mult îți este recomandată dacă te confrunți cu acest simptom al foliculitei. Un alt motiv pentru care să realizezi această procedură cosmetică cu regularitate constă în faptul că ea stimulează circulația sanguină, ajutându-te să previi afecțiuni care pot afecta zona picioarelor și acumularea celulitei. De altfel, exfolierea pregătește pielea pentru ca aceasta să capete un bronz mai uniform și mai intens, fiind obligatorie înainte de ședințele de bronzare organică.

Nu în ultimul rând, exfolierea pielii de pe picioare contribuie la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, celule care pot bloca porii și pot împiedica procesul firesc de regenerare celulară.

În urma exfolierii pielea nu doar că va fi mai catifelată și mai radiantă, dar de asemenea va permite produselor de îngrijire să acționeze mai profund, penetrând straturile inferioare.

Cum realizăm corect exfolierea pielii picioarelor?

Având în vedere beneficiile acesteia, e important să știi cum să realizezi corect exfolierea picioarelor acasă. Este indicat ca ea să aibă loc după duș, atunci când pielea este moale. De asemenea, exfolierea este recomandată și înainte de epilare, indiferent de metoda aleasă.

Pentru a o realiza corect, aplică gel de duș după baie și masează-l folosind o mănușă exfoliantă. Desigur, cel mai bine este să utilizezi un produs dedicat exfolierii, care să conțină particule abrazive, fine. Pentru călcâie, folosește o piatră ponce sau o pilă special concepută pentru pielea de pe călcâie. La final, hidratează foarte bine pielea folosind o cremă de îngrijire cu substanțe hrănitoare, cum este loțiunea cu extract de bambus.

Pe farmec.ro poți găsi o secțiune dedicată îngrijirii picioarelor, de unde poți comanda creme hidratante, balsamuri și antiperspirante, dar și accesorii utile rutinei de îngrijire acasă.

Greșeli de evitat când exfoliezi pielea

Atunci când folosești un scrub pentru a îndepărta celulele moarte de piele, trebuie să ai grijă să nu insisți pe o anumită zonă. Din cauza mișcărilor dure, repetitive, pielea se va înroși și se va irita cu ușurință. Poți accentua intensitatea curățării în zona genunchilor, acolo unde pielea nu este atât de sensibilă, însă, în rest, este suficient să folosești câteva mișcări de masaj. De asemenea, nu ar trebui să folosești produse exfoliante mai mult de o dată pe săptămână.

Dacă nu ai la îndemână niciun produs pentru scrubul picioarelor, poți folosi zațul de cafea sau pasta din zahăr brun și miere pe care le poți pregăti acasă.

Inapoi la lista de articole

Cuprins