50% REDUCERE la produse DEPILATOARE | Transport GRATUIT în România la plata online, la comenzi de 59 lei. | Până la -20% la Dezinfectanții de Mâini
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Comenzi telefonice+40 372 406 300
Sugestii de căutare
  Caută Cont Coș
  Coş cumpărături
  0 Produse
  0
  Nu ai nici un produs în coş.
  Foloseşte Testul Farmec
  sau intră în Lista de produse
  SUGESTII
  Informaţii utile
  Întrebări şi răspunsuriToate Îngrijirea tenului Îngrijirea corpului Îngrijirea părului Îngrijire pentru plajă Îngrijirea mâinilor Îngrijirea picioarelor Igienă orală Deodorante Copii Cosmetică decorativă Dermato-cosmetice Îngrijirea casei Altele Informaţii utile Toate Despre ten Despre păr Despre corp

  Expunerea la soare în sarcină: sfaturi și pericole

  femeie insarcinata la plajaUna dintre îngrijorările pe care le au femeile pe perioada sarcinii este legată de condițiile în care acestea se pot expune la soare. Există studii recente care au dovedit că ultravioletele distrug rezervele de acid folic, atât de importante pentru dezvoltarea fătului în primele trei luni în pântecele mamei. Totuși, soarele favorizează sinteza de vitamina D și, nu de puține ori, ne îmbunătățește starea de spirit, fiind un remediu excelent pentru depresia în sarcină.

  În continuare oferim o serie de recomandări și contraindicații despre expunerea la soare a femeilor însărcinate și prezentăm pericolele nerespectării acestora.


  Expunerea la soare în sarcină: recomandări

  Pentru a combate efectele dăunătoare ale expunerii la soare pe durata sarcinii trebuie respectate câteva reguli de prevenție. Iată câteva recomandări în acest sens:

  Indiferent de sezon, este indicată folosirea unei creme cu SPF de cel puțin 30. În timpul verii, este ideală reaplicarea loțiunii la fiecare două ore, după înot sau contactul cu apa.

  Este esențială purtarea unor haine și accesorii care să ofere protecție împotriva soarelui. Piesele vestimentare din bumbac mențin un confort termic sporit pe parcursul verii, iar pălăria de plajă ar trebui să fie un accesoriu de nelipsit în sezonul cald.

  Evitarea căldurii excesive provenită de la soare este o altă modalitate de a combate efectele negative ale expunerii la soare în sarcină.

  Se recomandă evitarea intervalului orar 11:00-16:00 pentru expunerea la soare, atunci când radiațiile ultraviolete sunt foarte puternice.


  Alegerea cremei de protecție solară în sarcină

  Produsele cu ecran solar sunt clasificate în două tipuri, respectiv:
  • Blocanți fizici
  • Blocanți chimici
  Cele din prima categorie sunt sigure și pot fi folosite de către femeile însărcinate deoarece au la bază un amestec de dioxid de titan și de oxid de zinc care, împreună, ajută la reflectarea razelor UV dăunătoare.

  Pe de altă parte, produsele care au în componență blocanți chimici nu sunt recomandate pe durata gravidiei deoarece conțin ingrediente care absorb radiațiile, mai degrabă decât să le respingă. Este cunoscut faptul că oxibenzona pătrunde în piele și are potențialul de a provoca alergii fătului, precum și tulburări hormonale sau greutate scăzută.

  Specialiștii noștri pot oferi consiliere în alegerea unei creme cu protecție solară de pe farmec.ro.


  Ce pericole ascunde expunerea la soare în sarcină?

  Expunerea la soare în timpul sarcinii favorizează apariția petelor pigmentare. Pielea femeilor însărcinate este, oricum, mai sensibilă, ceea ce înseamnă că sunt și mai expuse decât de obicei arsurilor solare și a petelor.

  Nerespectând recomandările de mai sus pericolul de insolație crește. De aceea, este important ca femeile însărcinate să se hidrateze corespunzător și să evite expunerea la soare în afara intervalelor indicate.

  Potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul Britanic de Obstretică și Ginecologie, expunerea la căldură excesivă pe durata sarcinii poate duce la o greutate sub medie a fătului.

  Poate cel mai semnificativ efect nociv al expunerii la soare în sarcină este legat de deficitul de acid folic. Băile de soare distrug rezervele existente în organism și afectează dezvoltarea fătului în primul trimestru de sarcină. Insuficiența acidului folic poate conduce chiar și la apariția unor malformații ale bebelușului.

  Protecția solară este esențială pentru sănătatea pielii, indiferent de etapa pe care o parcurgem. Cu atât mai mult este importantă evitarea expunerii la soare fără respectarea recomandărilor specifice pe durata sarcinii.


  Înapoi la categorie

  Primeşti pe email informaţii utile. Abonează-te la newsletter.