50% REDUCERE la produse DEPILATOARE | Transport GRATUIT în România la plata online, la comenzi de 59 lei. | Până la -20% la Dezinfectanții de Mâini
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Comenzi telefonice+40 372 406 300
Sugestii de căutare
  Caută Cont Coș
  Coş cumpărături
  0 Produse
  0
  Nu ai nici un produs în coş.
  Foloseşte Testul Farmec
  sau intră în Lista de produse
  SUGESTII
  Informaţii utile
  Întrebări şi răspunsuriToate Îngrijirea tenului Îngrijirea corpului Îngrijirea părului Îngrijire pentru plajă Îngrijirea mâinilor Îngrijirea picioarelor Igienă orală Deodorante Copii Cosmetică decorativă Dermato-cosmetice Îngrijirea casei Altele Informaţii utile Toate Despre ten

  Îmbătrânirea celulară: Ce reprezintă și cum ne afectează

  poza cu fundal frunze de toamna si femeie care tine mainile pe fata
  Îmbătrânirea este un proces biologic firesc, care determină anumite modificări la nivelul celulelor din corpul nostru. Deși primele semne de îmbătrânire ar trebui să apară la vârste mai înaintate, acest fenomen poate avea loc și prematur, din cauza factorilor genetici și a carențelor din stilul de viață al fiecăruia. Pentru a preveni îmbătrânirea celulară este important să înțelegem cum are loc aceasta.

  Cuprins:
  1. Ce este îmbătrânirea celulară?
  2. Cauzele îmbătrânirii premature
  3. Cum combatem îmbătrânirea celulară
  4. Îngrijire anti-age de la Farmec

  Ce este îmbătrânirea celulară?

  Celulele au nevoie de oxigen pentru a funcționa normal, însă, o parte din molelculele de O2 sunt transformate în radicali liberi. Aceste substanța sunt dăunătoare organismului, provocând dezechilibre la nivel celular și chiar creeând mutații ce favorizează moartea celulei. Astfel, radicalii liberi sunt principalii responsabili pentru îmbătrânirea celulară.

  Cauzele îmbătrânirii premature

  Radicalii liberi cu o capacitate mai mare de reactivitate sunt vinovatii care conduc la semnele de îmbătrânire prematură. Aceștia produc o serie de efecte negative în organism, cum ar fi:
  • Slăbesc rezistența țesuturilor;
  • Afectează membrana și nucleul celulei;
  • Modifică structura ADN-ului;
  • Oxidează lipidele și proteinele.

  Atunci când sunt produși radicali liberi în exces apare stresul oxidativ. Acesta grăbește degradarea organismului și astfel se instalează îmbătrânirea prematură.

  Influența mediului și a stilului de viață are o contribuție importantă în îmbătrânirea celulară. Concret, toate acele obiceiuri zilnice care produc stres oxidativ ar trebui evitate. În această categorie intră alimentația nesănătoasă, lipsa somnului și a hidratării, fumatul, consumul de alcool și multe altele.

  Cum combatem îmbătrânirea celulară

  Din fericire, organismul are un mecanism natural de apărare care îi permite să combată, într-o oarecare măsură, acțiunile radicalilor liberi. Dintre antioxidanții produși în corpul nostru, cei mai importanți sunt următorii:
  • Vitamina A;
  • Vitamina C;
  • Vitamina E;
  • Licopenul;
  • Superoxid dismutaza;
  • Polifenolii;
  • Melanina substantia nigra;
  • Ceruloplasmina;
  • Glutation-peroxidaza;
  • Glutation-reductaza.

  Îmbătrânirea prematură poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Astfel, dieta sănătoasă și mișcarea sunt cele două direcții pe care trebuie să acționăm pentru a combate îmbătrânirea celulară. Pe de-o parte, sportul ajută la oxigenarea țesuturilor, iar pe de altă parte dieta este considerată unul dintre secretele longevității. De aceea, specialiștii recomandă consumul zilnic de fructe și legume bogate în antioxidanți. De exemplu, strugurii negri sunt o sursă bogată de resveratrol, despre care se spune că este cea mai puternică substanță antioxidantă.
  O modalitate suplimentară de a beneficia de efectele antioxidanților constă în administrarea unor suplimente antiîmbătrânire.

  Îngrijire anti-age de la Farmec

  Pe Farmec.ro, dar și în magazinele din țară, ai la dispoziție o gamă completă de îngrijire anti-age, de unde poți alege produsele de care ai nevoie. Poți opta pentru creme de regenerare avansată, creme intens restructurante, de zi sau de noapte. Alege produsul cel mai potrivit pentru tipul tău de ten și bucură-te de acțiunea benefică a unor cosmetice profesionale, la prețuri accesibile!

  Recomandările noastre:  Înapoi la categorie

  Primeşti pe email informaţii utile. Abonează-te la newsletter.

  Despre păr Despre corp