Meniu companie

Îngrijire păr creț sau ondulat: 6 secrete pentru bucle definite

În timp ce persoanele care au părul drept tânjesc după o podoabă capilară buclată, cele care au părul creț sau ondulat întâmpină, adesea, dificultăți în aranjarea și coafarea șuvițelor neascultătoare. Părul cu onduleuri tinde să fie aspru, tern și încâlcit, ceea ce înseamnă că trebuie îngrijit urmând câteva trucuri și sfaturi utile.

Dacă ai părul creț sau ondulat, urmează 6 reguli de îngrijire pentru bucle definite și mătăsoase.

Cum eviți electrizarea firelor de păr dacă ai părul creț?

Electrizarea este o consecință a deshidratării firelor de păr. Aceasta este o problemă specifică părului creț, deoarece onduleurile împiedică pătrundere uleiurilor naturale ale părului în structura șuvițelor de păr. Prin urmare, părul devine uscat, își pierde din flexibilitate și este mai sensibil la agresiuni.
Pentru a evita efectul de ”frizz” folosește doar șampon și balsam dedicat părului ondulat și creț. Măștile regenerante cu keratină sunt și ele potrivite pentru acest tip de păr. Iată aici câteva șampoane cu keratină pe care le poți încerca.
 

Truc util: Cum speli părul creț?

Șamponarea excesivă este un factor care inflențează uscăciunea firelor de păr creț. Deși poate fi considerată o măsură de respectare a unei igiene riguroase, acest obicei privează scalpul de uleiurile naturale de care are nevoie pentru a se menține sănătos și strălucitor.

Cu atât mai mult, părul cu cârlionți își poate pierde strălucirea din cauza șamponării frecvente. Așadar, indicat este să nu-ți speli părul zilnic, însă, în cazul în care acest lucru nu este posibil deoarece ai un păr gras, aplică următorul truc: folosește, alternativ, șamponul și balsamul (o dată șamponul, iar a doua zi balsamul). Indicat este să folosești un șampon pentru uz frecvent.

Cum pieptăni părul cârlionțat?

Pentru pieptănarea părului cârlionțat nu este recomandat să folosești o perie deoarece buclele se vor separa și, în plus, părul va deveni electrizat. Folosește, în schimb, un pieptăne lat, cu dinții nu foarte aproapiați.

Începe prin a descurca părul dinspre vârfuri spre rădăcină, pentru a evita ruperea firelor.

Cum usuci părul ondulat?

Temperaturile crescute usucă excesiv părul creț, motiv pentru care ar fi ideal să îți usuci cosițele natural. Ca alternativă, poți utiliza uscătorul de păr, doar cu difuzorul atașat și setat la o temperatură scăzută.

După spălare, tapotează părul cu blândețe, pentru a elimina excesul de apă.

Cum să te tunzi dacă ai un păr creț?

Dacă ai un păr creț, trebuie să acorzi atenție și modului în care îl tunzi. Părul cârlionțat se așează mult mai bine atunci când este tuns în trepte. Tocmai această stratificare previne lăsarea buclelor și crearea acelui aspect de păr tern, fără volum. Vei obține, în schimb, bucle suple, în trepte discrete.

Atunci când mergi la stilist pentru a-ți tunde părul, ține cont de faptul că, dacă te tunzi când părul este ud, atunci lungimea finală a părului uscat va fi mai mică cu aproximativ 30%. În plus, ai grijă să nu scurtezi prea mult părul în zona calotei, deoarece look-ul final nu va fi unul foarte reușit.

Cum coafezi părul creț?

Având în vedere că nu este recomandat să-ți agresezi părul folosind instrumente de coafat precum uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, trebuie să găsești alte alternative de aranjare a buclelor rebele.

Poți folosi spuma pentru bucle, cu fixare ușoară sau puternică, pe care să o aplici atunci când părul este ud, pentru ca produsul să pătrundă mai bine în structura șuvițelor.

Dacă folosești bigudiuri, rulează-ți uniform părul în sus, cu aceeași tensiune pentru toate șuvițele. Nu rula pe bigudiuri vârfurile firelor de păr în unghi strâns.

Poți obține bucle cu aspect natural și apelând la următorul truc: piaptănă părul cu blândețe atunci când este încă ud și pulverizează puțin fixativ pe păr. Mai apoi, lasă-ți podoaba capilară să se usuce în voie.

Inapoi la lista de articole

Cuprins