Meniu companie

Îngrijirea corectă a tenului: sfaturi și recomandări

Îngrijirea corespunzătoare a tenului este una dintre preocupările femeilor din toate timpurile. Un ten îngrijit așa cum trebuie își va păstra sănătatea și aspectul radiant, luminos. Așadar, indiferent dacă ai un ten uscat, gras, mixt sau normal, trebuie să te asiguri că respecți o rutină de întreținere adecvată acestuia. Nu uita că pielea feței este mult mai delicată decât pielea de pe restul corpului și, ca atare, necesită o atenție deosebită. Află cele mai importante sfaturi și recomandări despre îngrijirea corectă a tenului!

Pasul 1: Identifică tipul tău de ten

Suntem diferiți, ceea ce înseamnă că îngrijirea corectă a pielii trebuie să pornească de la identificarea tipului de ten. Fiecare dintre următoarele tipuri de ten are caracteristici specifice și, prin urmare, nevoi diferite. Astfel:
  • Tenul uscat este acela care produce mai puțin sebum decât în mod normal. Pielea este lipsită de hidratare și mai predispusă la apariția ridurilor, fiind totodată subțire și sensibilă.
  • Tenul gras este caracterizat de o secreție abundentă de sebum, motiv pentru care are un aspect lucios, uleios, ușor de sesizat mai ales în zona T. Persoanele cu ten gras sunt mai predispuse la acnee.
  • Tenul mixt se deosebește prin faptul că excesul de sebum se manifestă în special în zona T, în timp ce restul tenului este uscat (mai ales obrajii). De regulă, porii localizați în zona T sunt mari și favorizează apariția coșurilor.
  • Tenul normal se distinge prin pielea netedă și elastică, având o textură catifelată și o nuanță ușor rozalie, semn al bunei circulații sanguine. Tenul normal nu este predispus la coșuri sau alte tipuri de probleme dermatologice.

Pasul 2: Respectă rutina corectă de îngrijire

După ce ai identificat care este tipul tău de ten, treci la pasul 2: respectarea rutinii corecte de îngrijire, folosind produse adecvate. Zilnic, respectă etapele care fac parte din curățarea și hidratarea pielii feței, după cum urmează:
  1. Curăță tenul, indiferent dacă ai folosit sau nu produse de machiaj; Poți folosi apa micelară sau un demachiant.
  2. Aplică o loțiune tonică, ce va reface celulele pielii și o va revigora;
  3. Hidratează tenul, folosind o cremă potrivită tipului tău de piele.
farmec femeie cosmetica moderna

Cum alegi produsele potrivite de îngrijire în funcție de tipul de ten?

Uneori, poate fi dificil să alegi produsele adecvate de întreținere a tenului, din multitudinea de variante disponibile pe piață. Află în cele ce urmează tot ceea ce trebuie să știi pentru a face alegerile potrivite pentru tenul tău!

Tenul uscat are nevoie de produse intens hidratante, care au acțiune emolientă. Apelează la creme și serumuri cu textură grasă sau semi-grasă.

Tenul deshidratat, care apare din cauza dietei necorespunzătoare sau a vântului agresiv și a vremii reci are nevoie de hidratare continuă. Deci, cele mai potrivite produse pentru tenul deshidratat sunt cele cu o puternică acțiune hidratantă.

În cazul tenului gras este necesară corectarea tendinței de a secreta o cantitate prea mare de sebum. Se recomandă produsele astringente sau matifiante. Caută produsele cosmetice care conțin aloe vera și extract de castraveți.

Pentru tenul mixt sunt ideale produsele de îngrijire cu acțiune matifiantă și hidratantă, care redau echilibrul pielii. Măștile pe bază de argilă funcționează foarte bine în cazul tenului mixt, ameliorând tendința de îngrășare.

Tenul normal poate fi îngrijit folosind produse ce conțin vitamine și extracte naturale. Indicate sunt loțiunile și cremele cu textură ușoară, care nu afectează echilibrul pielii.

Tenul sensibil poate fi îngrijit cu ajutorul unor produse cu acțiune calmantă și protectoare. Cele mai potrivite sunt
cremele care formează o peliculă între pielea feței și factorii externi.

Ține cont de sfaturile și recomandările din acest articol și bucură-te de un ten perfect!

Inapoi la lista de articole

Cuprins