Meniu companie

Îngrijirea tenului la bărbați: ritualul zilnic și cosmeticele recomandate

Îngrijirea corectă a tenului este cea mai puternică armă cu ajutorul căreia putem combate problemele pielii la bărbați. Acneea, iritațiile de după bărbierit, ridurile – sunt doar câteva dintre motivele de îngrijorare ale domnilor preocupați de aspectul fizic. Așadar, rutina zilnică de îngrijire a tenului are un rol major în prevenirea tututor acestor probleme. Alegerea produselor potrivite este, în acest context, esențială. Iată un ghid complet despre îngrijirea tenului la bărbați, dar și produsele cosmetice pe care le recomandăm pentru o piele netedă și curată. 

Pasul 1: Curățarea

Curățarea tenului trebuie să aibă loc zilnic, atât dimineața, cât și seara. Ideal este să începi rutina de curățare a feței după duș, atunci când porii sunt deschiși. Ca alternativă, poți să îți clătești fața cu apă fierbinte. Mai apoi, aplică pe palme o cantitate de produs de mărimea unei monede și masează-ți tenul cu ajutorul acesteia timp de aproximativ 30 de secunde. Realizează mișcări circulare și evită frecarea pielii sau exercitarea unei presiuni prea mari asupra ei, deoarece există riscul să determini apariția iritațiilor. De asemenea, mișcările trebuie să fie ascendente, pentru a evita apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii. 

Foarte important este să eviți folosirea săpunurilor obișnuite pentru curățarea tenului, deoarece majoritatea conțin substanțe chimice prea dure pentru pielea sensibilă a feței. 

Pasul 2: Clătirea feței

La final, clătește tenul cu apă rece, pentru a închide porii și pentru a împiedica pătrunderea murdăriei și a impurităților în profunzimea lor. Tamponează pielea feței fără să apeși și fără să freci, deoarece nu vei face decât să înroșești tenul și să te alegi cu urme inestetice. 

Pasul 3: Exfolierea

Poți folosi și produse exfoliante pentru ten, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a elimina celule moarte și pentru a reda catifelarea pielii. Folosește un produs blând deoarece scruburile dure pot usca excesiv pielea. 

Pasul 4: Hidratarea

Ritualul zilnic de îngrijire a tenului nu poate fi complet fără ultimul pas, adică hidratarea. Folosește o cremă dedicată pentru bărbați și aplică o cantitate suficientă pe întreaga față. Foarte indicate sunt produsele antirid pe bază de acid hialuronic care ajută la restabilirea tonusul pielii și care hrănesc intens tenul. Încearcă crema antirid cu acid hialuronic din gama Gerovital Men, potrivită pentru toate categoriile de vârstă. 

Pentru a preveni ridurile din zonele sensibile ale tenului, cum ar fi cea a ochilor, apelează la o cremă cu formulă specială care va netezi ridurile și va reduce pungile. 

Pasul 5: Protecția solară

Loțiunea cu factor de protecție trebuie să facă parte din rutina zilnică de îngrijire a tuturor, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Dacă urmează să petreci mult timp în soare, alege o cremă cu SPF de minim 30. În cazul în care vei sta mai mult în birou sau în orice alt spațiu închis, poți utiliza și o loțiune cu rol de ecran solar cu o valoare SPF mai mică. 

În cazul bărbaților, bărbieritul poate crea senzații de disconfort și usturime și, nu de puține ori, iritații inestetice, însoțite de roșeață. Pentru a preveni aceste probleme, se recomandă folosirea unei spume de ras înainte de bărbierit al cărei rol este unul emolient și a unui balsam after shave, care să hidrateze pielea și să îi redea echilibrul. 

Inapoi la lista de articole

Cuprins