Meniu companie

Lectura de dumincă: Măștile și exfolianții esențiali în rutina de îngrijire a tenului pe timp de vară

În sezonul cald pielea transpiră, porii sunt încărcați de factorii de stres urban (poluare, praf, etc) și de produsele de machiaj, iar acest lucru favorizează apariția iritațiilor, ridurilor, a coșurilor, punctelor negre. Rezultatul: pori dilatați, pielea respiră greu, celulele moarte se acumulează la suprafață, iar tenul capătă un aspect tern, îmbătrânit, lipsit de vitalitate.
Ajută-ți tenul șă-și recapete suplețea și sănătatea. Aplică cel puțin o dată pe săptămână o mască cosmetică sau un exfoliant potrivit pentru tipul tău de ten și nevoilor sale.

Rolul exfolianților și a măștilor cosmetice

Măștile cosmetice au rolul de a absorbi impuritățile și excesul de sebum, de a completa necesarul de apă a pielii, au acțiune emolientă, calmantă și tonfiantă. Folosirea unei măști cosmetice potrivite, cel putin o dată pe săptămână, va stimula circulația sanguină la nivelul feței, acționând în direcția regenerării țesuturilor, atenuării ridurilor și diminuării porilor dilatați.

Exfolierea pielii
  cel puțin o dată pe săptămână, este necesară pentru a reda strălucirea și vitalitatea pielii. Eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii ajută la pătrunderea substanţelor active din creme în profunzimea epidermei, în caz contrar acestea acţionează ca o barieră în fata acţiunii produselor pe care le folosim zi de zi în îngrijirea tenului. De asemenea, exfolierea poate îmbunătăți aspectul cicatricelor, inclusiv a celor lăsate de acnee.

Alegerea măștilor cosmetice în funcție de tipul tenului

Măștile cosmetice reprezintă o metodă rapidă și eficientă în rutina de îngrijire, pentru revigorarea și împrospătarea tenului pe timpul verii. Folosind Pudra de argilă în combinație cu alte ingrediente naturale, îți poți prepara acasă măști cosmetice hrănitoare, calmante, hidratante, tonice sau antirid, în funcție de ceea ce tenul tău are nevoie.
În cazul tenurilor iritate, congestionate, sunt recomandate măștile cu acțiune calmantă, pe bază de tărâțe de grâu sau făină de mălai, asociate cu miere de albine. Amestecă un pliculeț de Pudră de argilă pentru tratamente cosmetice Aslavital Mineralactiv cu miere și tărățe până obții o pastă consistentă, ușor de aplicat.
Pentru tenul cuperozic, care este un ten uscat, sensibil, asocierea argilei în măști este bine să fie făcută cu uleiuri naturale. Argila usucă pielea, astfel sunt necesare uleiuri pentru a contracara efectul de uscare. Se mai pot adăuga vitaminele A, E, F.
Tenul ridat, mixt sau gras se poate bucura de beneficiile aplicării unei măsti cu pudră de argilă în combinație cu sucuri naturale cu efect astringent, obţinute din roşii, lămâi, castraveţi, caise, portocale, etc. Efectul antirid de reducere a liniilor fine se obține prin eliminarea celulelor moarte de la suprafață. După îndepărtarea măștii se recomandă aplicarea unei creme de îngrijire potrivită nevoilor tenului.
Pentru tenurile normale, uscate, deshidratate este recomandată amestecarea pudrei de argilă cu ingrediente cu efect hidratant şi nutritiv: castraveţi, ţelină, lapte, miere, ulei de măsline, gălbenuş de ou.
Tenul gras, mixt, cu tendințe acneice, are nevoie de reglarea secreției de sebum, curățarea și diminuarea porilor. Masca film purificatoare Gerovital Stop Acnee ce conține extract de ceai verde, este o alegere bună pentru a obține rezultatele dorite.
O mască potrivită pentru purificarea toxinelor acumulate peste zi și cu rezultate pentru toate tipurile de ten este Masca menținerea tinereții Gerovital Luxury. Această mască este îmbogățită cu Argilă, Bentonită și pudră de Cărbune care acționează ca un magnet asupra toxinelor din piele. Masca se aplică pe tenul curat, fără probleme specifice (dermatită, iritații, acnee, cuperoză, etc).

Metode de exfoliere eficiente

Exfolierea se realizează seara, după curățarea tenului, cel puțin o dată pe săptămână, în funcție de particularitățile și nevoile tenului.
Microdermabraziunea este o metodă de curăţare non-invazivă a pielii care constă într-o exfoliere blândă ce îndepărtează stratul de celule moarte şi impurităţi de pe suprafaţa pielii. Rezultatul este o piele curată, tonifiată şi pregătită să absoarbă complet substanțele active din produsele aplicate ulterior. Această procedură o poți efectua acasă cu Crema microderm-abraziune Gerovital Plant, cu rezultate excelente pentru majoritatea tipurilor de ten, cu excepţia tenului cuperozic, cu acnee rozacee sau iritat.
După microdermabraziune evită expunerea pielii neprotejate la soare, tratamentele cosmetice de albire a tenului sau tratamentele cu retinoizi.

Exfolierea pe bază de Alfa Hidroxi Acizi, asigură exfolierea blândă a tenului prin îndepărtarea celulelor moarte și deblocarea și curățarea porilor. Boosterul exfoliant cu AHA Gerovital H3 Derma+ Premium Care este un produs dermatocosmetic cu rezultate vizible pentru toate tenurile cu tendință de uscare, deshidratare, tenuri ridate. Boosterul se poate aplica pe pielea fără puncte acneice, leziuni, iriații, rolul lui fiind de a îmbunătăți textura și luminozitatea pielii, de a-i crește elasticitatea, redându-i astfel suplețea și strălucirea.

După exfoliere îți recomandăm să nu ieși din casă fără să aplici o cremă cu factor de protecție solară. Întrucât exfolierea regenerează pielea, prin îndepărtarea stratului tern de celule moarte, celulele noi sunt mai sensibile la acțiunea nocivă a razelor de soare și pot apărea arsurile.
În cazul în care te expui la soare, aplică ulterior și un produs cu SPF, în funcție de durata expunerii (SPF 10 – 20 în perioada toamna-iarnă și pe timpul verii dacă activitatea ta este într-un birou; SPF 50 când soarele este mai puternic sau dacă activitatea ta este mai mult afară pe timpul verii). Atunci când mergi la plajă îți recomandăm să aplici constant pe ten o cremă cu factor de protecție solară ridicat pentru a evita apariția petelor pigmentare, îmbătrânirea prematură a pielii sau deshidratarea.

Inapoi la lista de articole

Cuprins