50% REDUCERE la produse DEPILATOARE | Transport GRATUIT în România la plata online, la comenzi de 59 lei. | Până la -20% la Dezinfectanții de Mâini
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Comenzi telefonice+40 372 406 300
Sugestii de căutare
  Caută Cont Coș
  Coş cumpărături
  0 Produse
  0
  Nu ai nici un produs în coş.
  Foloseşte Testul Farmec
  sau intră în Lista de produse
  SUGESTII
  Informaţii utile
  Întrebări şi răspunsuriToate Îngrijirea tenului Îngrijirea corpului Îngrijirea părului Îngrijire pentru plajă Îngrijirea mâinilor Îngrijirea picioarelor Igienă orală Deodorante Copii Cosmetică decorativă Dermato-cosmetice Îngrijirea casei Altele Informaţii utile Toate Despre ten Despre păr

  Lectura de duminică: Mătreața – de ce apare și cum scăpăm de ea?

  Unul din marii inamici ai frumuseţii părului este mătreaţa.
  Mătreaţa este cea mai frecventă afecţiune a scalpului. Peste 50% din populaţia planetei se confruntă cu neplăcerile sale. În funcție de tipul de mătreață, simptomele pot varia de la aspectul inestetic, până la iritații și mâncărimi ale scalpului.


  Temele articolului:

  • De ce apare mătreața?
  • Mătreața uscată
  • Mătreața grasă
  • Cum scăpăm de mătreață?
   

  De ce apare mătreața?

  Sănătatea părului și scalpului poate fi influențată atât de factori externi, dar și de factori interni. Utilizarea zilnică a instrumentelor de coafat, vopsirea frecventă, îngrijirea neadecvată, dar și stresul sau alimentația necorespunzătoare își pot pune amprenta asupra aspectului și sănătății părului.
   

  Mătreața uscată

  Poluarea, stresul, folosirea excesivă a unor produse de coafare (fixative, spuma de păr etc.) pot provoca o formă moderată de mătreață. În acest caz scuamele sunt subțiri, uscate, nu aderă la scalp și se îndepărtează ușor. Aceste simptome sunt caracteristice pentru mătreața uscată.
   

  Mătreața grasă

  Acest tip de mătreață se datorează proliferării anormale a unei ciuperci din familia Malassezia. Este caracterizată de scuame mari cu aspect gras, aderente la scalp, iar iritarea scalpului și mâncărimea intensă sunt principalele simptome ale mătreții grase.

   

  Cum scăpăm de mătreață?

  Un stil de viață echilibrat, igiena corespunzătoare a părului și a instrumentelor de coafare, sunt factori care ne pot ajuta să prevenim apariția mătreții.

  Însă o dată apărută, mătreața poate fi eliminată cu succes prin aplicarea corectă și cu răbdare a unor soluții specializate.

  Fiolele intensiv antimătreață Gerovital Tratament Expert constituie un tratament intensiv indicat în orice tip de mătreață.
   
  Tratamentul are la bază proprietățile deosebite ale dandrilys-ului, un extract din scoarța copacului brazilian Ziziphus Joazeiro, bogat în saponine
  Are efecte de reglare a secreției de sebum, efecte de calmare și antiiritante eliminând cu succes mătreața grasă. Normalizează reînnoirea celulară și alături de pantenol hidratează scalpul, fiind un remediu ideal împotriva mătreții uscate.

  Tratamentul se aplică ușor și nu este necesară spălarea părului înainte sau după aplicare. Pentru rezultate maxime, în perioada tratamentului se folosește Șamponul antimătreață pentru curățarea părului și scalpului.

  Gerovital Tratament Expert este o gamă generoasă, creată de Experții Gerovital pentru a preveni și rezolva eficient problemele specifice fiecărui tip de păr. Caracterul inovator al noilor produse ale gamei îmbină într-un mod armonios știința, modernitatea și tradiția românească.  

  Descoperă toate produsele din gamă
  .


  Înapoi la categorie

  Primeşti pe email informaţii utile. Abonează-te la newsletter.

  Despre corp