50% REDUCERE la produse DEPILATOARE | Transport GRATUIT în România la plata online, la comenzi de 59 lei. | Până la -20% la Dezinfectanții de Mâini
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Comenzi telefonice+40 372 406 300
Sugestii de căutare
  Caută Cont Coș
  Coş cumpărături
  0 Produse
  0
  Nu ai nici un produs în coş.
  Foloseşte Testul Farmec
  sau intră în Lista de produse
  SUGESTII
  Informaţii utile
  Întrebări şi răspunsuriToate Îngrijirea tenului Îngrijirea corpului Îngrijirea părului Îngrijire pentru plajă Îngrijirea mâinilor Îngrijirea picioarelor Igienă orală Deodorante Copii Cosmetică decorativă Dermato-cosmetice Îngrijirea casei Altele Informaţii utile Toate Despre ten Despre păr Despre corp

  Metoda corectă pentru dezinfectarea mâinilor: ce greșeli trebuie să evităm

  detaliu dezinfectare mainiOdată cu pandemia, specialiștii în sănătate accentuează necesitatea unei igienizării riguroase a mâinilor. Dezinfectarea mâinilor este una dintre modalitățile prin care putem combate răspândirea noului virus, însă, acest obicei ar trebui să existe în rutina noastră chiar și în afara contextului produs de COVID-19. Motivul? Mâinile au un rol major în răspândirea microorganismelor și a bolilor, studiile microbiologice demostrând că germenii se pot transmite printr-o simplă strângere de mână. Așadar, dezinfectarea acestora este indispensabilă pentru reducerea încărcăturii microbiene. Iată cum se realizează corect dezinfectarea mâinilor:


  Reguli de bază pentru dezinfectarea mâinilor

  Dezinfectarea mâinilor trebuie să se realizeze după spălarea și uscarea prealabilă. Pentru dezinfectare putem folosi cantitatea de produs indicată de producătorul soluției dedicate. De regulă, pentru un plus de eficiență, se utilizează minim 3 ml de produs dezinfectant. De asemenea, timpul de contact necesar este de 30 de secunde, 1 minut.


  Procedura corectă de dezinfectare a mâinilor

  Iată care este procedura corectă pentru dezinfecția mâinilor:
  • Aplică o cantitate suficientă de produs pe mâini și distribuie-l uniform, fără a evita zona încheieturilor.
  • Freacă palmele între ele de 5 ori.
  • Curăță, cu interiorul palmei drepte exteriorul palmei stângi și viceversa. Nu uita de spațiile dintre degete.
  • Freacă mâinile, împreună, palmă peste palmă, cu degetele întrepătrunse.
  • Prinde degetul mare cu mâna opusă și frecă-le pe ambele prin mișcări rotative.
  • Rotește în cercuri vârfurile degetelor de la o mână în mâna opusă.
  • Timpul de reacției al substanțelor dezinfectante este de aproximativ 30 de secunde.


  Spălarea mâinilor versus dezinfectarea lor

  Ce este mai bine, să ne spălăm mâinile cu apă și săpun sau să folosim dezinfectantul? Ei bine, atât spălarea mâinilor, cât și utilizarea produselor igienizatoare sunt eficiente cât timp sunt utilizate corect. Ambele proceduri distrug majoritatea germenilor și agenților patogeni, dacă urmăm sfaturile specialiștilor. Totuși, dezinfectantul pentru mâini este adesea alegerea cea mai accesibilă atunci când ne aflăm în afara casei.


  Cum alegem dezinfectantul pentru mâini

  Ai aflat deja că importanța dezinfectării mâinilor joacă un rol major în răspândirea virușilor, bacteriilor și a microbilor, însă este esențial să știi cum să alegi un dezinfectant eficient pentru mâini.

  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dezinfectantul de mâini trebuie să aibă cel puțin 50 - 70% alcool. Un dezinfectant bun asigură atât rolul pentru care a fost creat, însă oferă și o îngrijire corespunzătoare pielii. De asemenea, un produs de calitate nu lasă reziduuri pe piele în urma utilizării. Este recomandată folosirea unei soluții dezinfectante pentru mâini care, pe lângă conținutul de alcool să conțină și agenți de protecție care hidratează pielea și unghiile, chiar și atunci când este utilizat frecvent.


  Greșeli legate de dezinfectarea mâinilor

  Una dintre cele mai mari greșeli legată de dezinfectarea mâinilor este utilizarea unor produse neavizate de către Ministerul Sănătății. De pe farmec.ro poți alege soluții dezinfectante pentru mâini care corespund criteriilor reglementate de instituțiile avizate din domeniul sănătății.

  O altă greșeală frecventă care poate afecta eficiența soluțiilor de igienizare pentru mâini se referă la păstrarea acestora. Foarte important de menționat este că produsele de acest tip trebuie păstrate în anumite condiții termice - de regulă la temperaturi cuprinse între 5 și 25 de grade, ferit de razele de soare.

  Înapoi la categorie

  Primeşti pe email informaţii utile. Abonează-te la newsletter.