Meniu companie

Produsele Gerovital pe bază de retinol

Retinolul din cremele Gerovital este protejat de un film molecular și acționează în profunzimea dermului, reducând ridurile prin efectul de exfoliere a pielii. Împreună cu complexul Sepilift diminuează ridurile, creşte elasticitatea şi fermitatea pielii. Uleiurile naturale biomimetice (soia, squalane, unt shea) şi Extractul de Boswellia Serrata calmează, regenerează şi previn eventuale iritaţii ale pielii.

Beneficiile încorporării Retinolului în Filmul Molecular

  • protecția Retinolului împotriva proceselor oxidative,
  • absorbția Retinolului în profunzimea dermului,
  • îmbunătățește regenerarea celulelor,
  • menține condiția și funcțiile pielii,
  • previne îmbătrânirea prematură a pielii.


Întrebări frecvente despre produsele
Gerovital H3 Retinol

Care este concentrația de retinol din produsele Gerovital H3 Retinol?

Aș dori să știu dacă retinolul își mai face efectul la câteva zile după deschiderea cutiei cu creme, deoarece am citit că în contact cu oxigenul se inactivează.
  • Așa este, retinolul este o substanță care se oxidează foarte ușor, de aceea noi nu folosim retinol ca atare, ci o formă stabilizată. Retinolul din cremele Gerovital este protejat de un film molecular, iar noi garantăm eficiența cremei după dechiderea ei, atât cât este PAO inscripționat pe ambalaj.
Produsele cu retinol sunt recomandate pentru tenurile cu tendințe acneice?
  • Da, produsele cu retinol din portofoliul nostru pot fi aplicate pe toate tipurile de ten, inclusiv pe tenul cu tendințe acneice.

Ce contraindicații există atunci când utilizăm creme cu retinol?

  • Dacă utilizezi des creme cu retinol este obligatoriu să nu ieși din casă fără să aplici o cremă cu factor de protecție solară. Întrucât retinolul regenerează pielea, celulele sunt mai sensibile la acțiunea nocivă a rezelor de soare și astfel pot apărea arsurile. De asemenea, nu se recomandă folosirea în aceeași perioadă de timp a cremelor cu AHA sau utilizarea cremelor cu retinol după microderm-abraziune. Tratamentele cu retinol fac o exfoliere ușoară a tenului, astfel riști să sensibilizezi tenul.

Care este riscul în cazul expunerii la soare la plajă? Practic vara suntem zilnic expuse la soare dacă ieșim pe stradă.
  • În cazul în care te expui la soare, aplică ulterior și un produs cu SPF, în funcție de durata expunerii (SPF 10 – 20 în perioada toamna-iarnă și pe timpul verii dacă activitatea ta este într-un birou; SPF 50 când soarele este mai puternic sau dacă activitatea ta este mai mult afară pe timpul verii). Există risc dacă se stă la plajă folosind această cremă, deoarece nu are factor de protecție și poate accentua colorarea unor pete de pigmentare și sensibilizarea tenului. Atunci când mergi la plajă îți recomandăm să întrerupi aplicarea cremei cu retinol și să aplici constant pe ten o cremă cu factor de protecție solară ridicat.

De ce sunt contraindicate produsele cu retinol în sarcină/alăptare?
  • Referitor la cremele Gerovital H3-Retinol, retinolul folosit de noi nu a fost dovedit ca având efecte teratogene. În general, produsele aplicate topic cu retinol, nu au aceleași efecte dăunătoare asupra copiilor nenăscuți ca și retinoizii administrați pe cale orală, dar medicii recomandă prudență și în cazul produselor aplicate pe piele, mai ales în primele luni de sarcină.
Inapoi la lista de articole

Cuprins