Meniu companie

Rutina de îngrijire a tenului sensibil

Un ten sensibil este mai mult o condiție a pielii decât un tip de ten în sine. Orice tip de ten poate deveni sensibil.

Caracteristici, simptome și cauze ale pielii sensibile

Tenul sensibil are particularitatea de a reacționa rapid și mai puternic decât o piele normală. Caracteristici ale pielii pe care trebuie să le urmărești pentru a determina daca te confrunți cu un ten sensibil:

  • pielea fină, palidă,
  • cu aspect pergamentos,
  • pori puțin vizibili.
Când ai tenul sensibil resimți un disconfort cutanat:
  • senzații de întindere a pielii,
  • de înțepături,
  • de mâncărime,
  • de arsuri.
Pot apărea și semne vizibile, cum ar fi:
  • uscăciune cutanată,
  • roșeață difuză,
  • descuamare fină,
  • cuperoză etc.
Indiferent de vârstă, la impactul mediului înconjurător, cu toții putem fi afectați de o sensibilitate accentuată a pielii. Factorii cei mai puternici care ne pot influența sunt:
  • factori de mediu (frigul, căldura, poluarea, arsuri solare),
  • tratamente agresive,
  • îngrijiri cosmetice neadecvate,
  • regim de viață neadecvat (fumatul, alimentația),
  • stresul, anixetatea, emoțiile.

Cum reducem sensibilitatea pielii

Pentru a reduce sensibilitatea pielii tenului este important să îl protejăm de condițiile climatice extreme, să evităm factorii poluanți. Renunțarea la fumat și o alimentație echilibrată, cât și hidratarea internă și externă, utilizarea produselor cosmetice și dermato-cosmetice special concepute pentru tenul sensibil, sunt aspecte de care este bine să ținem cont. Un produs care se adresează tenului sensibil se potrivește oricărui tip de ten.

1. Produsele dermatocosmetice Gerovital
reprezintă o îngrijire avansată pentru pielea sensibilă, ele îmbină beneficiile produselor cosmetice cu cele dermatologice. Prin ingredientele active conținute, reușesc să prevină, să trateze sau să elimine anumite probleme ale pielii. Produsele sunt hipoalergenice, fără coloranți, fără parabeni și testate dermatologic.

Înainte de a alege un produs dermatocosmetic identifică-ți tipul de ten și problemele specifice. În funcție de tipologie, este indicat ca produsul dermatocosmetic ales să conțină o serie de compuși activi.

Astfel, pentru pielea cu roșeață și scuame, caracteristică tenului uscat, sunt recomandate produsele care accelerează procesul de vindecare prin calmare și regenerare, reducând iritațiile și disconfortul. În acest caz, printre compușii activi eficienți se numără uleiul de avocado și untul de shea.

Pielea lezată necesită o îngrijire deosebită pentru a se evita pătrunderea agenților patogeni ce pot determina infecții nedorite. Compușii activi precum Panthenol, Centerox sau Sepilift ajută la refacerea celulară și accelerează procesul de hidratare, tonifiere și vindecare.

Pielea uscată în urma tratamentelor medicamentoase este uscată excesiv și prezintă adesea crăpături și o sensibiliate crescută. Uleiurile naturale și Ceramidyl Omega 3, 6 și 9 se numără printre compușii activi care previn și reduc inflamația, reduc iritațiile și emoliază dermul.

Gerovital H3 Derma+ este prima gamă de dermatocosmetice din portofoliul Farmec și oferă produse pentru îngrijirea tenului adolescenților și adulților, dar cuprinde și produse destinate pielii sensibile a bebelușilor.

Linia de produse Gerovital H3 Derma+ Premium Care poate fi folosită cu succes începând cu vârsta de 30 de ani, când schimbările din structura dermului încep să se reflecte în aspectul estetic al pielii. Produsele sunt recomandate inclusiv pentru accelerarea vindecării pielii după proceduri de chirurgie estetică.

Linia solară Gerovital H3 Derma+ Sun este creată în colaborare cu specialişti din domeniul sănătăţii, pentru a răspunde nevoii de protejare a pielii împotriva agresiunii radiaţiilor solare. Conține formule inovatoare pe bază de Ulei natural ecocertificat Inca Omega, bogat în acizi graşi esenţiali omega 3-6-9, care reface integritatea stratului hidrolipidic protector, normalizează procesul de cheratinizare, îmbunătăţeşte gradul de hidratare.

2. Produsele cosmetice Aslavital Mineralactiv – Soluția pentru întreținerea tenului sensibil
În gama Aslavital Mineralactiv am ales să combinăm efectele argilei cu cel al extractului organic de goji. Acest complex unic, asociat cu principii active hidratante (uleiuri naturale de calendula, unt de sheea, squalane, vitamina A și E) are efecte spectaculoase în menținerea sănătății tenului sensibil.
Produsele sunt hipoalergenice, fără coloranți și fără parabeni.

Rutina de îngrijire a tenului sensibil cu Aslavital:

pasul 1: Tenul sensibil trebuie curățat cu mare blândețe. Produsul de curățare va conține ingrediente cu efect reparator și calmant care relaxează, regenerează și netezesc pielea. Un astfel de produs este Emulsia demachiantă revitalizantă.

pasul 2: Execută o pulverizare cu Apă de argilă remineralizantă și șterge fața prin tamponare, fără a freca pielea.

pasul 3: Pentru că nivelul de colagen începe să descrească după vârsta de 20 de ani, include în rutină Fiolele cu Colagen. Sunt potrivite pentru tenul sensibil și au un efect intensiv de hidratare, contribuind și la atenuarea vizibilă a ridurilor fine. Folosind fiolele cu regularitate ajuți pielea să-și mențină elasticitatea, tonicitatea și previi astfel formarea timpurie a ridurilor.

pasul 4: La sfârșit, aplică crema necesară, cu efecte puternic antioxidante, remineralizante și de energizare celulară:
Crema antirid mineralizantă SPF10 – pentru tenul sensibil ce are nevoie de acțiune antirid, atenuare și prevenire riduri, îngrjire de zi
Crema intens hidratantă SPF10 – pentru tenul sensibil ce se confruntă cu senzații de strângere, uscăciune, efect intens de hidratare, îngrijire de zi
Crema ultraprotectoare SPF50 – protecție UV ridicată, textură hidratantă, fără efect gras, pentru prevenirea ridurilor, arsurilor solare, petelor pigmentare, îngrijire de zi.
Crema anti-age cu calciu – pentru tenurile sensibile, mature al căror contur și-a pierdut fermitatea, asigură acțiune antirid și de restructurare celulară, îngrijire de zi și de seară.
Crema regenerantă netezire riduri de noapte – ajută la calmarea epidermei, activarea circulaţiei şi combaterea cearcănelor şi a pungilor, efecte de regenerare a pielii sensibile şi de netezire a ridurilor existente, îngrijire de seară
Crema antirid contur ochi – combate ridurile din jurul ochilor şi înlătură semnele de oboseală, îngrijire de zi și de seară.

 

săptămânal: Aplicarea cu regularitate a unei maști cosmetice cu Argilă duce la creșterea gradului de toleranță a pielii. Pentru ten cuperozic, care este un ten uscat sensibil, asocierea argilei în măști este bine să fie făcută cu uleiuri naturale. Se mai pot adăuga vitaminele A, E, F.


Beneficiile demonstrate ale principiilor active folosite în produsele Aslavital Mineralactiv

Argila însumează un ansamblu de proprietăţi benefice care fac din ea un pământ viu şi miraculos, fiind ideală în cazul îngrijirii tenurilor sensibile:

  • are o remarcabilă putere de absorbţie
  • are proprietăţi degresante şi decolorante
  • are o considerabilă acţiune antitoxică şi în plus potenţează forţele de apărare ale organismului
  • este un bun antiseptic, bactericid şi dezinfectant; argila curativă, extrasă în condiţii igienice, este sterilă din zăcământ, fiind complet lipsită de germeni
  • dispune de puteri în ceea ce priveşte echilibrarea radioactivă a corpului
  • este un cicatrizant de excepţie
  • este un remineralizant eficient, fiind un amestec complex de silicaţi de aluminiu şi având în compoziţie oxizi de aluminiu, fier, magneziu, calciu, oxizi alcalini, anhidridă titanică, oligoelemente
  • reîncarcă celulele organismului cu energie vitală, revigorându-le prin intermediul unor mecanisme încă necunoscute.
Prin efectul remineralizant al argilei, pielea devine mai fermă şi tonifiată.

Extractul de Goji
Datorită conţinutului bogat în macro şi micronutrienţi, Extractul organic de Goji este valorificat în medicina tradiţională chineză de peste 1900 de ani.
Dintre macronutrienţi cei mai importanţi sunt carbohidraţii, proteinele şi compuşii glicoconjugaţi, iar dinte micronutrienţi mineralele esenţiale şi oligoelementele (calciu, potasiu, fier, zinc, seleniu), aminoacizi şi betaine, polifenoli şi vitamine (C, B1, B2, B6).
Extractul de goji are puternice efecte de energizare a pielii şi celulelor.
În plus, este recunoscut pentru efectele anti-aging datorită unei excelente activităţi antioxidante şi prin creşterea nivelului dermal de hidroxiprolină, ceea ce indică o creştere a sintezei colagenului.
Goji este cunoscut ca fiind cel mai puternic aliment anti-age din lume. Este un puternic antioxidant, are o mare putere de protecție celulară, este tonic, tratează inflamațiile și alte probleme ale pielii.

Pe lângă complexul argilă-goji, produsele conțin multe alte principii active printre care:

  • Vitamina A, vitamina antirid
  • Vitamina E, antioxidant natural
  • Complex de ulei de orez și acid ferulic, efect anti-age, reducere ridurile și liniile fine
  • Ulei natural de Calendula (gălbenele), asigură o bună emoliere, crează senzația de catifelare
  • Ulei natural de Squalane, menține nivelul de hidratare
  • Ulei natural de Unt de Sheea, restaurează bariera hidro-lipidică protectoare a pielii
  • Ulei natural de Avocado, efect anti-îmbătrânire
Inapoi la lista de articole

Cuprins