Meniu companie

Sfaturi și reguli esențiale pentru hidratarea mâinilor

Mâinile sunt, poate, cele mai solicitate părți ale corpului. Acestea iau contact cu diverse suprafețe, substanțe sau factori externi, motiv pentru care pielea din această zonă are tendința de a se usca și de a deveni aspră. Inclusiv folosirea dezinfectantului și spălatul excesiv al mâinilor pot conduce la aceste schimbări sesizate la nivelul pielii mâinilor.

Astfel, mâinile au nevoie de un plus de hidratare și de o îngrijire zilnică specială. Iată cum poți îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii de pe mâini, respectând regulile de bază pentru hidratarea sa.

Cum alegi produsele de îngrijire a mâinilor?

Pentru ca pielea din zona mâinilor să se menține hidratată, trebuie să folosești produse de îngrijire dedicate. Din fericire, ai la dispoziție o mulțime de produse de acest tip în magazine, inclusiv pe farmec.ro unde dedicăm o întreagă secțiune îngrijirii mâinilor. Totuși, trebuie să știi că cele mai bune creme pentru hrănirea pielii din această zonă conțin două ingrediente principale, respectiv:

  1. Emolienți, care penetrează spațiul intercelular de la nivelul stratului epidermic și substituie, în acest mod, lipsa uleiurilor naturale ale pielii. Emolienții pot fi pe bază de apă sau de ulei.
  2. Agenți de umezire, cum ar fi glicerina și agenții alpha hydroxy. Aceștia au rolul de a transfera umezeala din aer în țesutul cutanat, păstrându-l hidratat.

Cum aplici crema de hidratare pentru mâini?

Pentru ca produsul să pătrundă mai rapid în piele și să ofere, deci, o acțiune mai eficientă, poți aplica loțiunea prin mișcări de masaj. Așa, vei stimula circulația sângelui la mâini, iar acestea vor căpăta un aspect întinerit.
Poți începe aplicarea cremei cu mișcări circulare la nivelul palmei, după care să masezi fiecare deget în parte, de jos în sus.

Cum folosești crema de mâini de zi? Dar pe cea de noapte?

Este important să știi că mâinile, la fel ca și tenul, necesită o îngrijire adaptată fiecărui moment al zilei. Astfel, dimineața poți aplica o cremă de mâini cu formulă non-grasă și cu textură ușoară. Aceasta va fi absorbită în scurt timp de către celulele pielii, permițându-ți să îți continui activitățile cotidiene.

Seara, în schimb, poți aplica o cremă de mâini mai consistentă, cu acțiune hrănitoare și de regenerare, care să acționeze intens pe tot parcursul nopții. Există chiar și măști pentru mâini, sub forma unor mănuși, pe care le poți folosi pe durata nopții.

Ce trebuie să știi despre exfolierea mâinilor, o etapă importantă înaintea hidratării

Epiderma se regenerează constant, iar astfel, la suprafața pielii, apar fragmente ale celulelor moarte. Pentru a le elimina, este esențial să exfoliem pielea corespunzător. În cazul mâinilor, putem masa pielea cu un produs exfoliant. Abia mai apoi putem trece la hidratarea în profunzime, cu ajutorul cremelor grase și ale măștilor cu agenți hrănitori.

5 sfaturi pentru protejarea pielii mâinilor

  • Spală vasele folosind mănuși. Detergentul de vase favorizează uscarea pielii de pe mâini.
  • Hidratează-te consumând zilnic o cantitate suficientă de lichide, în special de apă.
  • Folosește un săpun hidratant cu ingrediente speciale pentru curățarea delicată a mâinilor.
  • Aplică zilnic cremă de mâini, cu atât mai mult iarna, când pielea este predispusă la deshidratare.
  • Folosește cremă de mâini anti-age, cu acțiune regenerantă, pentru a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii.

Mâinile sunt cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Așadar, ocupă-te de îngrijirea corespunzătoare și respectă rutina corectă pentru hidratarea lor.

Inapoi la lista de articole

Cuprins