Meniu companie

Spălarea părului ca la salon: 5 sfaturi

Spălarea corectă a părului este esențială pentru sănătatea și frumusețea acestuia. În îngrijirea podoabei capilare produsele potrivite și sfaturile profesioniștilor în hair styling sunt un real ajutor atunci când nu poți ajunge la salon. Temperatura apei, tehnica folosită sau modul în care clătești părul sunt doar câteva dintre aspectele care îți garantează o coafură impecabilă.

Așadar, atunci când nu poți beneficia de un răsfăț la salon, trebuie să știi secretele necesare pentru spălarea părului ca la salon. Noi ți-am pregătit 5 reguli de bază de care să ții cont!

Cum setezi temperatura apei?

Chiar dacă în zilele răcoroase o baie fierbinte este ideală, nu îți recomandăm să îți speli părul cu apă prea caldă. Pentru a umezi părul, folosește apă călduță. În acest mod, favorizezi deschiderea cuticulei, iar substanțele active ale șamponului și balsamului vor pătrunde în firul de păr.

Nu uita nici de limpezirea finală, un pas esențial pentru sănătatea și strălucirea părului. Clătește-ți părul cu apă din abundență, pentru a evita aspectul uleios cauzat de rămășițele de produs. Pentru limpezire, poți folosi apă rece, care va conferi părului vitalitate și strălucire.

Cum îți șamponezi părul?

În primul rând, este important să alegi produsele potrivite de îngrijire, în acord cu nevoile părului tău. Un păr vopsit trebuie spălat cu un șampon și cu un balsam care să întrețină culoarea, așa cum părul degradat necesită produse cu acțiune de reparare.

Ca regulă generală, trebuie să știi că părul se șamponează de 2 ori. Prima dată, obiectivul este să îl degresezi, iar mai apoi să lași șamponul să curețe în profunzime.

Pentru a distribui șamponul ca un profesionist, adaugă o cantitate mare de produs în palmă, după care maseaz-o uniform pe toată suprafața scalpului, inclusiv pe contur, în spatele urechilor și în zona cefei. Spală scalpul cu mișcări delicate, circulare, folosind buricele degetelor.

Cât de des ar trebui să îți speli părul?

Specialiștii recomandă ca, în cazul femeilor, spălarea părului să aibă loc de două ori pe săptămână. Persoanele care fac sport, dar și cele care au un păr cu tendințe de îngrășare pot folosi șampon uscat între spălări.

Cum aplici masca și tratamentul?

Balsamul, masca sau tratamentul de păr se aplică întotdeauna începând de la nivelul urechii în jos, pe toată lungimea vârfurilor, iar balsamul în special nu se aplică niciodată pe rădăcini. Înainte de a folosi un astfel de produs poți tampona blând părul cu un prosop. În acest mod, vei elimina excesul de apă și vei economisi din produs.

Dacă vrei să potențezi efectul produsului tratament poți să îți acoperi părul cu un prosop cald timp de 5-10 minute. Astfel, masca sau balsamul vor acționa mai bine în structura firului de păr.

Cum usuci părul corect?

Pentru a obține un look ca la salon, este importantă nu doar spălarea părului, ci și uscarea acestuia. Înainte de a folosi feonul, părul trebuie tamponat cu un prosop. Atenție, însă: evită frecarea agresivă, pentru a nu agresa firele de păr. Poți face această procedură cu capul în jos, pentru a elimina excesul de apă.

Pentru spălarea părului ca la salon ai nevoie de produse de calitate. Pe site-ul nostru poți găsi o gamă variată de cosmetice pentru îngrijirea părului acasă, care oferă rezultate eficiente pentru probleme specifice.

Inapoi la lista de articole

Cuprins