Meniu companie

Spălatul mâinilor în timpul pandemiei: reguli de urmat

Spălatul mâinilor este una dintre cele mai importante măsuri de prevenție a răspândirii noului Coronavirus.

Deși aceast este un gest care trebuie să facă parte din rutina de igienă personală a fiecăruia dintre noi, chiar și în afara acestui context care ne amenință sănătatea, spălatul pe mâini nu este realizat corect de toate persoanele.

Așadar, pentru astăzi am pregătit un material în care vom discuta despre importanța dezinfectării mâinilor pe timpul pandemiei și despre cum trebuie aceasta realizată.

Cum ne protejează spălatul pe mâini de Covid-19?

Mâinile sunt cele care ating, deseori, suprafețe care pot fi infectate cu noul virus. Atunci când mergem la cumpărături, când atingem butonul de la lift, balustrada scărilor sau clanțele ușilor ne aflăm în pericol de a contacta Coronavirusul. Riscurile de infectare sunt crescute în aceste situații deoarece Covid-19 se transmite predominant prin contactul cu suprafețele infectate. Așadar, este foarte important să ne spălăm pe mâini corect și frecvent, și să evităm atingerea feței.

Cum ne spălăm corect mâinile pentru a ne feri de Coronavirus?

Pe internet circulă o mulțime de videoclipuri în care este exemplificată tehnica spălării corecte a mâinilor pe perioada pandemiei. Există, concret, 3 reguli de bază pe care oricine trebuie să le urmeze pentru a minimiza riscul de infectare cu acest nou virus. Iată care sunt acestea:

  1. Utilizarea în abundență de apă și săpun;
  2. Abordarea tuturor părților mâinilor, respectiv: anterior, posterior, încheieturi, spațiul dintre degete, unghiile;
  3. Spălarea mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde.

La fel de important este ca, după spălare, pielea să fie ștearsă cu un prosop de hârtie sau cu un prosop textil curat. Motivul? Gemenii se răspândesc mai greu pe pielea uscată, decât pe pielea umedă.

De asemenea, se recomandă ca mâinile să se dezinfecteze cu soluții care conțin minim 60% alcool.

Când este necesar să ne spălăm pe mâini?

Pentru a împiedica răspândirea și, implicit, contactarea virusului este esențial să ne spălăm și dezinfectăm mâinile cât mai des. Însă, în contextul pandemiei de Coronavirul este important să facem acest lucru în următoarele situații:

  • După ce tușim, ne suflăm nasul sau strănutăm
  • Înainte și după masă
  • După atingerea obiectelor din afara locuinței
  • După contactul cu banii
  • După vizitarea unui spațiu public, inclusiv mijloace de transport în comun
  • După utilizarea toaletei
  • După aruncarea gunoiului
  • După atingerea animalelor
  • Când mâinile sunt vizibil murdare

Cum protejăm pielea mâinilor de efectele spălatului excesiv?

Din cauza spălării frecvente a mâinilor, dar și a folosirii dezinfectantului, pielea are de suferit. Acest lucru se explică prin faptul că săpunurile conțin substanțe care dizolvă lipidele, distrugând virusul. Totodată, însă, sunt distruse și lipidele de la suprafața pielii noastre, care au rolul de a asigura funcția de barieră de protecție. Consecințele sunt următoarele: pielea este afectată, apar crăpăturile și fisurile și se dezhidratează. Aceste simptome pot deveni extrem de supărătoare, cu atât mai mult în cazul pacienților care suferă de dermatită atopică, de psoriazis sau de dermatite de contact.

În magazinul nostru online poți regăsi o varietate de creme de mâini care să le ofere acestora protecția și hidratarea necesară pentru a scăpa de manifestările neplăcute ale utilizării frecvente de dezinfectanți și săpunuri. Din această gamă de produse fac parte creme cu glicerină și vitamina E, cu proprietăți intens regenerante sau loțiuni cu ulei de argan, puternic hidratante.

Pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, toate aceste recomandări ar trebuie respectate cu strictețe pe perioada pandemiei, dar nu numai.

Inapoi la lista de articole

Cuprins