Meniu companie

Ten mixt cu tendințe de îngrășare: 3 soluții contra excesului de sebum

Sebumul este secretat în mod natural de pielea noastră și joacă rolul unei bariere împotriva toxinelor prezente în mai toate mediile, protejând astfel organismul. Din pricina stresului, a unei alimentații dezechilibrate și a lipsei unei rutine în ceea ce privește îngrijirea corectă a pielii, tenul nostru poate avea tendințe de îngrășare. Hipersecreția de sebum ne poate da mari bătăi de cap și poate întreține punctele negre și acneea, de aceea măsurile pentru a reveni la un ten matifiat trebuie luate cât mai curând.

Dacă și tu ai un ten mixt cu tendințe de îngrășare, acest articol îți va fi de mare ajutor, pentru că vei afla cum îți poți îngriji pielea feței în doar trei pași simpli. Iată care sunt aceștia!

1. Curăță eficient tenul

Dacă ai tenul mixt cu tendințe de îngrășare, e bine să știi că porii feței tale se încarcă mai ușor, în comparație cu celelalte tipuri de piele. Acesta nu trebuie să fie un motiv de supărare, pentru că lista cu produse cosmetice pentru ten mixt îți este acum mai la îndemână ca oricând. Primele pe care ar trebui să le cumperi sunt cele destinate curățării în profunzime a pielii, fără a fi agresive cu aceasta.

Apa micelară va deveni prietena ta cea mai bună, pentru că va îndepărta cu delicatețe urmele de machiaj și va lăsa pielea să respire în voie. Alege doar produse destinate tipului tău de ten, pentru a avea rezultate imediate. Dacă preferi un demachiant de tip cremă, alege unul fresh, fără miros, care îți va catifela tenul și îl va matifia. Nici șervețelele demachiante nu sunt de ignorat, pentru că te vor ajuta să grăbești procesul de îndepărtare a machiajului, dar și a prafului sau a altor particule cu care ai intrat în contact de-a lungul zilei.

2. Tonifiază pielea

Pasul al doilea în rutina de îngrijire corectă a tenului mixt cu tendințe de îngrășare este tonifierea pielii imediat după demachiere. Luciul inestetic al tenului tău poate fi diminuat sau poate dispărea complet dacă vei include în trusa ta de produse cosmetice o loțiune tonică cu extract de aloe vera, ideal pentru îndepărtarea excesului de sebum.

3. Exfoliază tenul

exfoliere masca ten mixt

Nu mai des de o dată pe săptămână trebuie să te îngrijești și de exfolierea corectă a pielii feței. Tot ce depășește această frecvență ar putea avea efect advers de îngrășare în exces a tenului, așa că nu exagera cu curățarea în profunzime! Îți poți prepara o soluție exfoliantă din ingredientele pe care le ai acasă, cum ar putea fi zahărul, zațul de cafea sau mălaiul, sau poți comanda măști și exfolianți gata preparați, după rețete atent testate și destinate tuturor tipurilor de ten. Scrubul feței ar trebui realizat imediat după un duș fierbinte, pentru ca porii pielii să fie complet deschiși, iar celulele moarte să poată fi îndepărtate cu mai multă ușurință.

4. Machiază-te cu produse dedicate tipului tău de ten

E important să știi să alegi cele mai potrivite produse cosmetice pentru machiaj, în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Chiar dacă al tău este mixt cu tendințe de îngrășare, asta nu înseamnă că nu are nevoie de o hidratare corectă. De aceea, un fond de ten ce hidratează pielea, dar care să țină secreția de sebum sub control, este cel mai potrivit pentru tine! Nu încărca tenul cu un strat gros de pudră, în speranța că doar astfel poți obține un efect matifiant, pentru că încărcarea feței va determina glandele seboreice să lucreze în exces.

Folosește doar produse cosmetice destinate tipului tău de ten și nu îl curăța agresiv, pentru că nu vei face decât să înrăutățești situația și să sporești producția de sebum la nivelul feței.

Inapoi la lista de articole

Cuprins