Meniu companie

Ten uscat – 5 trucuri de îngrijire și produse recomandate

Îngrijirea corectă a tenului tău este esențială în prevenirea ridurilor, a petelor sau ale altor imperfecțiuni ale pielii. Primul și cel mai important pas pe care trebuie să îl faci înainte de a decide care sunt produsele cosmetice care ți se potrivesc cel mai bine este să afli ce tip de ten ai. Dacă pielea feței tale este una uscată, care îți lasă senzația că te strânge mai ales după o curățare mai pronunțată, e timpul să iei atitudine și să începi să folosești produse de îngrijire destinate tenului uscat.

Tenul uscat are un deficit de lipide, deci are tendința de a fi aspru și, eventual, descuamat, aspect deloc estetic și foarte neplăcut. Este cel mai sensibil dintre toate și deseori vine însoțit de roșeață sau mâncărimi ușoare. Nefiind suficient de hidratat în mod natural, în absența sebumului, tenul uscat se poate irita foarte ușor, ceea ce poate crea neplăceri și mai mari.

Am pregătit pentru tine cele mai bune sfaturi de îngrijire pentru tenul uscat, pentru ca pielea feței tale să se refacă, iar tu să poți fi mândră de felul în care aceasta arată.

Cele mai bune ingrediente pentru ten uscat

gerovital fiole cu acid hialuronic pentru ten uscat
Caută întotdeauna produse cosmetice care au în compoziția lor acid hialuronic, miere de Manuka sau glicerină, pentru că aceste trei ingrediente vor hidrata corespunzător pielea uscată. În timp ce mierea de Manuka va absorbi și reține la nivelul pielii vaporii de apă, acidul hialuronic și glicerina îți vor hidrata pielea feței, acționând ca un burete la vaporii de apă întâlniți.
Dacă celelalte tipuri de ten nu necesită aplicarea acestor ingrediente zilnic, pielea uscată are nevoie de hidratare de cel puțin două ori pe zi, adică dimineața și seara. Cremele de noapte aplicate trebuie să fie cât mai grase, iar cremele de zi trebuie să fie anti-îmbătrânire, întrucât tenul uscat este predispus apariției ridurilor mai mult decât celelalte tipuri de ten. Cremele se aplică într-un strat generos pe piele, apoi se masează cu mișcări circulare până când sunt complet absorbite. Compresele cu ceai de mușețel în zona ochilor te vor ajuta cu o hidratare suplimentară a zonei ochilor, cea mai sensibilă dintre toate.

Cele mai bune produse de curățare pentru ten uscat

farmec articol despre curatare ten uscat
 O atenție deosebită trebuie să acorzi și curățării tenului, dacă pielea ta este una uscată. Nu este recomandat să folosești produse cosmetice care curăță profund, întrucât pielea va rămâne aspră și inestetică. Poți spăla fața doar cu creme, apa micelară sau demachianți, atât dimineața, imediat după trezire, cât și seara, înainte de culcare, indiferent dacă ai purtat machiaj sau nu. Caută produse delicate, dedicate tenului uscat, care nu conțin alcool și care nu au parfum.

Cele mai bune produse de îngrijire pentru ten uscat

Dacă tenul uscat este cel mai predispus la instalarea ridurilor, există și o parte pozitivă a acestuia – dacă ai pielea uscată, nu trebuie să-ți mai faci griji cum să scapi de puncte negre, pentru că nu te vei lupta cu ele. În schimb, apariția liniilor fine va reprezenta principala ta îngrijorare. Pentru a întârzia cât mai mult ridarea feței, îți recomandăm să folosești produse pentru ochi și buze special create pentru a hidrata intens zonele în care sunt aplicate. Continuă cu aplicarea unor seruri care să înlocuiască eficient lipsa sebumului, ca mai apoi să treci la aplicarea cremei de zi.

Cele mai bune produse de machiaj pentru ten uscat

Fiind foarte sensibil, tenul tău nu va arăta bine sub un strat gros de fond de ten, care adesea îl usucă și mai mult. Îți recomandăm să folosești, pentru uniformizarea feței, o cremă CC, care va acționa asemenea unei baze de machiaj și va acoperi eficient micile imperfecțiuni ale feței, având și rolul unei creme hidratante, în același timp. Pentru estomparea cearcănelor, poți utiliza un corector, iar pentru pronunțarea pomeților, uită de pudră, ci mai degrabă apelează la produse sub formă de cremă.

Îngrijirea tenului uscat vara

Vara, mai mult ca oricând, tenul tău va avea nevoie de o atenție deosebită. Fiind deja uscat, evită expunerea la soare, care îl deshidratează și mai mult. Nu ieși din casă fără să aplici pe față o cremă cu protecție solară și stai la umbră la orele amiezii, când razele sunt mai puternice decât în restul zilei. Dacă mergi la piscină sau la mare, clătește bine tenul imediat după ce ai ieșit din apă, hidratându-l corespunzător cu un strat nou de cremă cu SPF.

Nu uita să cauți hidratarea și în alimentație, mănâncă multe fructe și bea suficientă apă, pentru că frumusețea pleacă din interior!

Inapoi la lista de articole

Cuprins