Meniu companie

Tenul tău are nevoie de produsele cosmetice potrivite

O îngrijire corectă și completă începe întotdeauna cu demachierea. Fie că obișnuiești sau nu să te machiezi zilnic, demachiantul face mai mult decât să îndepărteze fardul sau pudra; acesta curăță fața de impuritățile cu care intră în contact cu tenul, hrănește și calmează pielea și îi reface proprietățile. Cel de-al doilea pas este utilizarea unui tonic care revigorează tenul, protejându-l împotriva stresului cotidian. Indiferent de tipul de ten, o cremă de față potrivită aplicată zilnic menține tenul hidratat și previne apariția semnelor premature ale îmbătrânirii pielii.  

Tenul normal

  • Este tipul de ten cel mai lipsit de griji, însă și el are nevoie de îngrijire și răsfăț. Chiar dacă nu prezintă sensibilități evidente, iar aspectul său trezește invidii, este și el supus poluării și efectelor factorilor de mediu, alimentari sau chiar interni. Tenul normal este lipsit de pori dilatați și pete pigmentare, are un aspect uniform și este echilibrat din punctul de vedere al secreției de sebum. El se înțelege de minune cu produsele nutritive, îmbogățite cu vitamine sau extracte naturale, cu textură ușoară, care îi mențin echilibrul și calitățile neschimbate.

Vezi produsele cosmetice potrivite tenului normal.

Tenul uscat

  • Tenul tău intră în această categorie dacă este lipsit de elasticitate, se exfoliază frecvent sau simți că este mai degrabă aspru decât catifelat. În aceste condiții, pielea are nevoie de produse puternic hidratante, bogate în ingrediente cu acțiune emolientă, cu textură grasă sau semi-grasă.

 Vezi produsele cosmetice potrivite tenului uscat.

Tenul gras

  • Îl recunoști după acea tendință de luciu permanent, cauzată de un dezechilibru al glandelor sebacee, care secretă o cantitate prea mare de sebum. Pentru a corecta această tendință, este indicat să folosești produse astringente sau matifiante. Aloe vera și extractul de castraveți sunt două dintre cele mai valoroase ingrediente pentru a contracara acest dezechilibru.

 Vezi produsele cosmetice potrivite tenului gras.

Tenul mixt

  • Acest tip de ten prezintă anumite zone care se îngrașă, modificându-și aspectul: bine-cunoscuta zonă T (care cuprinde trio-ul frunte-nas-bărbie) este principala zonă care îl dă de gol. Produsele ideale sunt cele cu acțiune matifiantă, dar și hidratantă pentru redobândirea echilibrului. În plus, aplicarea periodică a unor măști pe bază de argilă ține în frâu tendința de îngrășare.

Vezi produsele cosmetice potrivite tenului mixt.

Tenul acneic

  • Asociat de regulă cu vârsta adolescenței, acest tip de ten se încăpățânează uneori să creeze neplăceri și adulților. Principala problemă a apariției imperfecțiunilor este incapacitatea pielii de a respira normal: porii sunt astupați, iar sebum-ul secretat de glande rămâne sub primele straturi de piele. Produsele care acționează eficient în acest caz sunt cele hipoalergenice, pe bază de zinc, acid salicilic sau alte ingrediente capabile să regleze producția de sebum și respirația pielii.

 Vezi produsele cosmetice potrivite tenului acneic.

Tenul sensibil

  • Acest tip de ten reacționează foarte ușor la factorii de mediu sau la anumite produse cosmetice sau de machiaj nepotrivite, putând prezenta o varietate de reacții imediate: iritații, apariția coșurilor, mâncărimi, alergii și altele. Produsele potrivite pentru el sunt cele cu acțiune calmantă și protectoare, capabile să creeze o peliculă între ten și factorii externi.

 Vezi produsele cosmetice potrivite tenului sensibil.

  • Tenul deshidratat. Cele mai multe persoane se confruntă adesea cu problema deshidratării pielii, care poate apărea în sezoanele cu vreme uscată, vânt agresiv sau soare mult prea generos sau chiar din cauza alimentației mult prea sărace în lichide. Alimentația poate influența în mare măsură aspectul și sănătatea tenului. Pielea devine terna, lipsită de strălucire și de vitalitate, se exfoliază cu ușurință și este expusă apariției premature a ridurilor. În aceste condiții, tenul are nevoie de hidratare intensivă și continuă.

Vezi produsele cosmetice potrivite tenului deshidratat.

Tenul matur

  • Acest tip de ten este cel mai expus apariției ridurilor și semnelor premature ale îmbătrânirii pielii. O atenție deosebită trebuie acordată pielii din jurul ochilor și a buzelor, acestea fiind zonele unde se instalează cele mai timpurii riduri. Pentru a te asigura că tenul tău este rezistent, din ritualul zilnic de îngrijire nu trebuie să lipsească cremele speciale cu efect lifting, regenerant, antirid, capabile să protejeze fibrele de colagen și elastină proprii pielii.

Vezi produsele cosmetice potrivite tenului matur.

Tenul cuperozic

  • Tenul cuperozic este marcat de o inflamație a vinișoarelor roșii de pe față, vizibilă mai ales în zona nasului și în obraji. Produsele potrivite sunt cele care fortifică vasele capilare și îmbunătățesc circulația la nivelul tenului.

Vezi produsele cosmetice potrivite tenului cuperozic.

Tenul cu imperfecțiuni pigmentare

  • Adesea, câțiva pistrui pot face parte din farmecul unui persoane. De cele mai multe ori, însă, posesorii își doresc să identifice o soluție eficientă care să le limiteze apariția. Tenul predispus la apariția pistruilor și petelor pigmentare este influențat și de acțiunea soarelui care poate determina extinderea zonelor pe care pot apărea. Dacă tenul tău intră în această categorie, prima regulă este aplicarea unei creme cu factor de protecție solară nu numai la plajă, ci ori de câte ori te expui la soare. Cel de-al doilea pas este utilizarea unei creme care are proprietatea de a decolora petele apărute.

       Vezi produsele cosmetice potrivite tenului cu imperfecțiuni pigmentare.

Inapoi la lista de articole

Cuprins