Transport GRATUIT în România la plata online, la comenzi de 59 lei.
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Comenzi telefonice+40 372 406 300
Sugestii de căutare
  Caută Cont Coș
  Coş cumpărături
  0 Produse
  0
  Nu ai nici un produs în coş.
  Foloseşte Testul Farmec
  sau intră în Lista de produse
  SUGESTII
  Informaţii utile
  Întrebări şi răspunsuriToate Îngrijirea tenului Îngrijirea corpului Îngrijirea părului Îngrijire pentru plajă Îngrijirea mâinilor Îngrijirea picioarelor Igienă orală Deodorante Copii Cosmetică decorativă Dermato-cosmetice Îngrijirea casei Altele Informaţii utile Toate Despre ten Despre păr

  Tipurile de păr și sfaturi de utilizare a produselor tratament

  Primul pas în reglarea problemelor şi regăsirea frumuseţii părului este o reevaluare a alimentaţiei, stilului general de viaţă şi metodelor de îngrijire. Odată descoperite greşelile, alegerea produselor de curăţare şi îngrijire va fi mult mai simplă şi va merge către soluţii specializate, în funcţie de nevoile unice ale fiecărui păr.

  Iată şi câteva sugestii pentru îngrijirea principalelor tipuri de păr cu probleme, care să te ajute să faci alegerea potrivită:

  Părul cu tendinţa de uscare
  • Curăţă-l cu un şampon hidratant blând, pe bază de plante şi încearcă să nu îl speli foarte des. 
  • Foloseşte un balsam care să conţină ingrediente ca aloe vera, ulei de măsline, ulei de migdale, provitamina B5, avocado, argila. 
  • Obişnuieşte-te să foloseşti săptămânal o mască hrănitoare, cu rol intens hidratant. 
  • Include în meniul zilnic fructe şi legume proaspete şi consumă în fiecare dimineaţă 5-7 sâmburi de migdale sau nuci.
  Părul deteriorat şi fragil
  • Cuvântul-cheie pentru acest tip de păr este “tratament”, nu întreţinere.
  • Alege produse intens hidratante, care au în acelaşi timp rolul de a întări şi reface firul de păr; mergi pe ingrediente ca rozmarin, keratina, mesteacăn, ulei de ricin, petroleum, provitamina B5, vitamina A şi E.
  • Măştile reparatoare folosite în acest caz au rol de tratament şi de cele mai multe ori trebuie menţinute pe par suficient de mult încât principiile active să fie complet absorbite; adesea, se obţin rezultate optime atunci când acoperim părul cu o cască de dus sau un prosop încălzit.
  • Renunţă la placa de păr, ondulator şi uscător pe perioada tratamentului, dacă părul este foarte deteriorat şi lasă-l să se usuce liber.
  • Foloseşte un ser pentru protecţia vârfurilor.
  Părul gras
  • Este tipul de păr care are nevoie de spălări frecvente, cu un şampon special, care să realizeze o degresare blândă a părului şi reglarea secreţiei de sebum.
  • O problemă des întâlnită la părul gras este mătreaţa; dacă e cazul tău, alege un şampon cu ichtiol, care va realiza şi un tratament antiseboreic eficient. 
  • Pentru un păr cu tendinţă pronunţată de îngrăşare, şamponează de două ori, pentru a îndepărta orice urmă de grăsime sau praf. 
  • Balsamul nu este foarte indicat pentru acest tip de păr, pentru că poate grăbi îngrăşarea, excepţie făcând părul vopsit; în acest caz, pentru a proteja culoarea şi calitatea firului de păr, o masca sau balsam cu formulă lejeră, folosit în cantităţi mici şi nu foarte des, poate fi util, mai ales dacă îl aplici pe vârfuri.
  • Părul gras este la fel de vulnerabil ca şi alte tipuri de păr; în cazul în care dă semne de deteriorare şi devine fragil, ia rapid măsuri, împrumutând câteva secrete din îngrijirea părului degradat; de exemplu – Kitul de regenerare.
  Pe baza problemelor prezentate mai sus au fost dezoltate produsele din gama Gerovital Tratament Expert.

  Alege tratamentul adecvat nevoilor scalpului și părului tău și ai în vedere sfaturile de utilizare oferite de specialistul nostru:

  1. Alternarea produselor de îngrijire a părului și scalpului
  Produsele Gerovital Tratament Expert pot fi folosite în combinație sau alternate, în functie de necesitățile părului și scalpului fiecărei persoane, fiecare având avantajele proprii și adresându-se diferitelor probleme.
  Din păcate, sunt foarte puține persoanele care se confruntă cu o singură problemă la nivelul podoabei capilare (doar cădere excesivă, doar păr uscat, doar mătreață, doar vârfuri despicate etc), și fiecare problemă are nevoie de propria soluție.

  2. Perioada de utilizare a produselor tratament
  Gama Gerovital Tratament Expert conține produse ce au principii active foarte puternice, care actionează profund și tratează. Folosiți produse de tratament în cure de 2-3 luni și alternați cu perioade de repaos, folosind produse de întreținere, cu formulări mai ușoare.
  Fiecare organism reacționează diferit la anumiți stimuli, iar dacă nu ați observat rezultate după doar 2-3 săptămâni de tratament, trebuie să aveți răbdare și să oferiți timp pentru ca substanțele din produse să își facă efectul.

  3. Vârsta de utilizare a produselor tratament
  Produsele tip tratament sunt mai puternice decat cele obișnuite, de uz zilnic sau săptămanal care, marea majoritate doar degresează părul. Dacă copilul dumneavoastră are sub vârsta de 14 ani nu indicăm sa le folosească, fiind prea puternice.
  Recomandăm in această situație șampoanele cu utilizare frecventă disponibile în portofoliul nostru. De asemenea, îmbogățiți alimentația cu produse care au un aport la cresterea sănătoasă a firului de păr: legume verzi, ouă , nuci etc.

  Bine de știut:
  Clătirea părului cu apă rece și uscarea naturală face părul mai strălucitor.
  Rădăcina părului trebuie tratată diferit de firul de păr pe lungimea sa.
  Fumatul cauzează încărunțirea părului.
  Părul prins în elastice, clame strânse, coada de cal sau coc, provoacă în timp ruperea și pierderea părului.
  Produsele chimice din piscina pot colora părul în verde.
  Scalpul ars de soare poate duce la pierderea părului.
  Este ceva firesc ca la periaj sa pierdeti între 50 - 100 fire zilnic.


  Înapoi la categorie

  Primeşti pe email informaţii utile. Abonează-te la newsletter.

  Despre corp