Meniu companie

Trucuri de make-up în funcție de forma feței

Atunci când te machiezi fără să ții cont de câteva reguli de bază este posibil să scoți în evidență fix trăsăturile pe care îți dorești să le ascunzi. Pentru a evita aceste situații, află mai departe câteva seturi de reguli după care să te ghidezi.

Machiaj pentru forma feței ovale

Această formă este una dintre cele mai dorite și invidiate forme ale feței pentru că necesită foarte puține corecturi. Dacă te numeri printre norocoasele cu fața ovală, ai nevoie doar să evidențiezi structura feței. Pentru a scoate buzele în evidență poți depăși ușor conturul buzelor în cazul unui make-up de seară. Pentru un make-up de zi poți accentua puțin ochii, dacă rujul este într-o nuanță neutră.

Machiaj pentru forma feței alungite

Femeile cu tipul acesta de față au de obicei partea de deasupra frunții și zona dintre buza inferioară și vârful bărbiei foarte late. Pentru a estompa aceste trăsături este nevoie să umbrești partea superioară a frunții și bărbiei și să eviți să îți desenezi sprâncenele foarte arcuite pentru că acestea vor crea un efect și mai mare de alungire în partea de sus a frunții. Nu este indicat să folosești iluminator sub sprâncene.

Machiaj pentru forma feței rotunde

Dacă te numeri printre femeile care au fața rotundă ai nevoie să sculptezi lateralele feței și să conturezi foarte bine pomeții. Pentru un efect de alungire poți arcui sprâncenele atât cât îți permite forma acestora.

Machiaj pentru forma feței pătrate

Acesta este un tip de fizionomie mai puțin întâlnit în România. Femeile care au această formă a feței au nevoie să umbrească colțurile în zona frunții și a maxilarelor. Este indicat să nu accentuezi foarte mult ochii cu make-up și să nu îi alungești.

Produsele pe care ți le recomandăm:

Inapoi la lista de articole

Cuprins