Meniu companie

Vitamina C – Ce beneficii are pentru ten?

Vitamina C este cea la care apelezi atunci când ai răcit sau când vrei să îți consolidezi sistemul imunitar. În ultimul timp, însă, aceasta este apreciată tot mai mult pentru beneficiile pe care le oferă tenului. Prin acțiunea sa, vitamina C este un aliat de nădejde al epidermei, protejând-o împotriva radicalilor liberi și radiațiilor UV. În plus, miraculoasa vitamină oferă luminozitate pielii și redă pielii aspectul tineresc.
Descoperă în continuare și mai multe dintre beneficiile pe care le are vitamina C pentru ten.

Vitamina C luptă împotriva ridurilor și a petelor pigmentare

Tenul nostru este supus acțiunii a numeroși factori nocivi din mediul extern. Acești factori ne agresează pielea feței, motiv pentru care ridurile nu întârzie să apară. De asemenea, sub acțiunea lor, tenul devine tern și lipsit de vitalitate. Vitamina C combate toate aceste efecte, în special datorită proprietăților antioxidante pe care le are. Concret, vitamina C stimulează sinteza de colagen, contribuind la rejuvenarea pielii. În plus, această vitamină estompează petele pigmentare, precum și semnele provocate de erupții sau acnee, uniformizând nuanța tenului și conferindu-i un plus de luminozitate. Cremele depigmentare cu vitamina C pot oferi rezultate vizibile dacă sunt folosite constant.

Vitamina C contracarează efectele nocive ale razelor UV

Principala cauză a îmbătrânirii pielii este acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, care favorizează modificările celulare nedorite. Datorită faptului că vitamina C neutralizează efectele radicalilor liberi și sporește mecanismele de apărare ale epidermei, este prevenită îmbătrânirea prematură a pielii.

Cum introducem vitamina C în rutina de îngrijire a pielii?

Având în vedere faptul că vitamina C este un ingredient activ, ea trebuie introdusă treptat în ritualul de îngrijire, tocmai pentru a analiza reacțiile pielii. Dermatologii recomandă aplicarea produselor pe bază de vitamina C dimineața, pentru ca ea să ofere protecția necesară împotriva razelor UV, intensificând acțiunea loțiunii de protecție solară.
Pentru seară, sunt ideale serumurile cu vitamina C, care au o textură lejeră și care pot fi aplicate simplu, fiind absorbite rapid în piele.
De asemenea, persoanele cu ten acneic pot folosi creme cu vitamina C, deoarece aceste produse au și rol antiinflamator și, ca urmare, ajută la prevenirea cicatricilor.
Pentru îngrijirea tenului uscat, vitamina C poate fi folosită împreună cu acidul hialuronic. Aceste două ingrediente benefice pentru piele pot fi prezente în cadrul aceluiași produs sau în produse distincte.

Cum alegem produsele cosmetice cu vitamina C?

Vitamina C nu are o concentrație foarte stabilă, motiv pentru care trebuie urmată o regulă de bază în alegerea celor mai eficiente produse. Mai exact, vitamina C trebuie să fie menționată printre primele ingrediente pe eticheta produsului, deoarece, de regulă, acestea sunt notate în ordinea descrescătoare, în funcție de concentrația lor. Pentru rezultate vizibile, sunt indicate produsele cu o concentrație de vitamina C de minim 10%.

Vitamina C este sintetizată în mai multe forme. Dintre acestea, însă, acidul ascorbic are cele mai multe beneficii pentru piele. Acesta rămâne un ingredient puternic chiar și în combinație cu alți antioxidanți.

Inapoi la lista de articole

Cuprins