Meniu companie

Farmec câștigă un proces de 15 milioane de euro cu ANAF

Cluj-Napoca, 19 februarie 2016: Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză societății Farmec în fața Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală în procesul privind decizia de impunere a unei sancțiuni de aproape 57 de milioane de lei. Hotărârea nr 46 a fost pronunțată pe data de 18 februarie 2016.
Suma ar fi reprezentat, conform Deciziei de impunere emise de autoritățile fiscale din cadrul ANAF, accize, dobânzi și penalități de întârziere aferente alcoolului denaturat folosit, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2011, la fabricarea a trei produse: aerosoli Airwick, Nufăr și Triumf.
Decizia Curții de Apel Cluj certifică faptul că Farmec și-a respectat întotdeauna obligațiile fiscale și angajamentele față de partenerii săi și se află la zi si cu plata tuturor impozitelor, taxelor si contributiilor datorate statului. Sa speram ca astfel de incidente nefericite, aceste interpretări complet eronate ale prevederilor legislației în vigoare, venite chiar din partea autorităților fiscale, care ar trebui să fie cei mai buni cunoscători ai legislației fiscale din Romania , nu se vor mai repeta. Suntem una dintre puținele companii cu acționariat 100% românesc, participăm anual la bugetul statului ,bugetele locale si bugetele de asigurari sociale cu o sumă de peste 36 de milioane de lei, echivalentul a 8,2 milioane de euro anual, și ne bucurăm că vom putea susține economia națională în continuare și că vom garanta locurile de muncă ale sutelor de angajați Farmec ca urmare a deciziei Curții de Apel Cluj. Farmec și Gerovital sunt unele dintre cele mai importante branduri românești, care impresionează o lume întreagă și ne bucurăm că generațiile de azi și cele viitoare pot să beneficieze în continuare de produsele noastre”, a declarat Mircea Turdean, Director General, Farmec.
Farmec SA Cluj-Napoca este cel mai mare producător de cosmetice din România. Produsele companiei ajung în peste 30 de țări, principalele piețe fiind Japonia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Irak, Kuwait, Grecia și Canada. Din 2008, Farmec deține drepturile integrale de utilizare
a mărcii cosmetice Gerovital. Ca urmare a stategiilor de export și extindere, cifrele de afaceri ale companiei Farmec au înregistrat creșteri semnificative, double digit, în ultimii ani.
Conform studiilor de piață * Neilsen, Farmec este brandul nr. 1 din România pe categoria Depilatoare , în timp ce Gerovital se clasează pe locul 1 în categoriile Îngrijirea fețe i și Tratamente a firului de păr . De asemenea, fiolele cu Acid Hialuronic Gerovital H3 Evolution ocupă prima poziție în topul produselor antirid pentru față din punct de vedere valoric. Mai mult, brandurile Triumf și Nufăr sunt numărul 1 în categoriile Curățarea bucătăriei respectiv, Detartranți .
Despre Farmec SA Cluj-Napoca
*Farmec SA Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, este un brand emblemă pentru România, al cărui portofoliu impresionează o lume întreagă prin produse mereu actuale și moderne, concepute în laboratoare performante. Compania are acreditări internaționale ale proceselor de fabricație și comercializează produsele din portofoliu în peste 30 țări.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi legate de brand, sfaturi utile din partea specialiştilor noştri, surprize şi concursuri ne puteţi urmări şi pe conturile noastre de social media.
Twitter: https://twitter.com/farmec
Facebook: facebook.com/farmec.company
Site: www.farmec.ro
………………………………………………………………………………………………………………………………
Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul Retail Audit pentru Categoria Tratamente păr pentru anul 2015 (ianuarie 2015 – decembrie 2015), valoare vânzări, pentru piața Total România Retail.
Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul de retail audit realizat pentru categoriile produselor antirid pentru ingrijirea fetei (pe piata din Romania, valoare vanzari pentru YTD Jun2015 (perioade cumulate Ianuarie 2015 – August 2015).
Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul Retail Audit pentru segmentul Curățarea Bucătăriei pentru anul 2015 (ianuarie 2015 – decembrie 2015), volum și valoare vânzări, pentru piața Total România Retail.
Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul Retail Audit pentru segmentul Detartranți pentru anul 2015 (ianuarie 2015 – decembrie 2015), volum și valoare vânzări pentru piața Total România Retail.