Meniu companie

Farmec – partener industrial in cadrul proiectului Green Chemistry around Europe

Cluj-Napoca, 8 iulie 2014: Proiectul european Green Chemistry around Europe, din cadrul programului Leonardo da Vinci – sectiunea Parteneriate, continua si in anul 2014, cu Farmec partener industrial al Colegiului Tehnic Ana Aslan.
Cea de-a doua intalnire a proiectului a avut loc in Yalova, Turcia, in perioada 17-21 martie 2014. Din partea Farmec au participat Sofia Irimie – sef Birou Cercetare si Anca Irod – inginer chimist. Din partea Colegiului Ana Aslan au participat prof. ing. Valentina Darabantu-coordonatorul proiectului, prof. ing. Mariana Szenkovits si Silvia Turean, alaturi de elevii Rares Nemeti si Razvan Bilc. In cadrul intalnirii, s-au prezentat principiile 3,4, 5 si 6 ale Chimiei Verzi, cu exemplificari pe produsele companiei Farmec, s-a vizitat uzina Akkim de produse clorosodice si orasul Bursa, dar si Muzeul Hârtiei, cu demonstraţie practică de obţinere ecologică a papirusului.
A treia intalnire de proiect a avut loc in Torino-Moncalieri, Italia in perioada 12-16 mai 2014.
Din partea companiei Farmec au participat Sofia Irimie–sef birou Cercetare, Anca Irod – inginer chimist si Simina Berindean-specialist marketing international. Echipa Colegiului Ana Aslan a fost formata din: d-na director Lucia Pop, alaturi de prof.ing. Valentina Darabantu si Mariana Szenkovits si elevele Bianca Ceacoi, Roxana Ionut si Timea Iuhos. S-au prezentat principiile 7-12 ale Chimiei verzi, particularizand cu produse Farmec (Farmec Natural, Aver, Farmec ArganPlus, Gerovital Plant Stop Acnee şi Nufăr Verde) in care se regasesc exemplificari ale acestor principii, dar si 2 mini filme realizate pe baza cercetarilor experimentale asupra principiilor 9 si 10. De asemenea, s-a vizitat compania SMAT de tratare si purificare a apei orasului Torino si fabrica Dolceria Alba, care produce deserturi congelate, unde s-a vizitat secţia de producţie şi secţia de ambalare.
Implicarea in acest proiect european, ne ofera posibilitatea de a promova produsele si compania noastra in randul participantilor din cele 5 tari (Austria, Bulgaria, Italia, Turcia, Ungaria), dar si satisfactia de a colabora cu elevii si de a le oferi un cadru in care pot vedea, in mod practic, aplicabilitatea notiunilor teoretice. Consideram foarte importanta implicarea noastra in pregatirea generatiilor viitoare, pentru care ne dorim sa fim un angajator de top.

Mai multe detalii despre proiect: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p97972
Despre Farmec SA Cluj-Napoca

Farmec SA Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, deţine mărci recunoscute internaţional, printre care Gerovital H3 Evolution, Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital şi Farmec. Din decembrie 2011, peste 200 de produse din portofoliul Farmec pot fi achiziţionate şi online, direct de pe site-ul farmec.ro.
În prezent, produsele Farmec ajung pe toate continentele, în țări din Europa, Asia și America de Nord, unele dintre principalele pieţe fiind Japonia, Liban, Emiratele Arabe Unite şi ţări din Europa, cum sunt Ungaria, Spania, Italia sau Grecia. Din 2002, drept recunoaştere a calităţii produselor sale, compania deţine Certificatul Internaţional de Calitate ISO 9001. Din iunie 2008, Farmec deţine drepturile integrale de utilizare a mărcii Gerovital.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de brand, sfaturi utile din partea specialiștilor noștri, surprize și concursuri ne puteți urmări și pe conturile noastre de social media.
Twitter: twitter.com/FARMEC_Company
Facebook: facebook.com/farmec.company